Міська рада оскаржує скасування догани Ярославу Матвіїву

29 Листопада 2016, 13:12
2202

Луцький міський голова 21 вересня програв справу у суді проти екс-заступника начальника управлінння архітектури та містобудування Ярослава Матвіїва.

Судді вирішили, що мер безпідставно виписав підлеглому догану, яку той заробив «за неетичне висловлювання на нараді». Однак міськрада подала апеляцію, – повідомляє «Конкурент» із посиланням на сюжет ТРК «Аверс».

Нагадаємо, Ярослав Матвіїв на одній із нарад розкритикував роботу муніципальної поліції, а саме неправомірне знесення одного із кіосків. Головна муніципалка міста сприйняла це як образу і поскаржилася на чиновника міському голові. Микола Романюк наклав на Матвіїва дисциплінарне стягнення. Останній цього не стерпів та звернувся до суду із цивільним позовом до мера міста, щоб оскаржити догану.

Кіоск, який Матвіїв радив не зносити, муніципали таки демонтували. Після чого власники торгової точки подали до суду і виграли справу.

Ярослав Матвіїв каже, що він хотів порадити, як краще. І запевнив: знав, що за це його виженуть з роботи. Однак насправді скоротили його посаду. Тепер функції художника міста частково візьме на себе головний інженер управління. Натомість запропонували ряд інших вакансій.

Замість рішення суд почав з'ясовувати, в якому саме суді першої інстанції слід розглядати справу. В адміністративному, якщо публічна особа, чи в міськрайонному – якщо ні. Якщо у наступному судовому засіданні з'ясується, що Матвіїв – публічна особа, то вирішувати спір будуть «по-новому».

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром