Як у луцькій школі готуються до 1 вересня

31 Серпня 2019, 00:06
2777

У Луцькому навчально-виховному комплексі №26 кипить робота – готуються приймати учнів після літніх канікул.

Про це інформує Суспільне Волинь.

Сергій Писачук — учень 9-го класу. Хлопець каже: за школою засумував. Влітку, говорить, відпочивав, читав книжки, готувався до нового навчального року так: «Купляв портфель, різні зошити, ручки, форму, все для школи. А хочеться йти до школи? Трохи, так. Як ти вибирав рюкзак до школи? Він з ортопедичною основою і також він дуже великий можна вмістити книжки, ланч-бокс».

Учень сьомого класу Максим Ковальчук приїхав на своєму транспортному засобі забирати навчальні посібники.

«Я приїхав сьогодні до школи, щоб забрати книжки. Які саме? Хімію, біологію, математику і ще там пару книжок я не пам’ятаю. Хочеться до школи йти? Якщо чесно, то ні. Чому? Бо ще хотілося трохи відпочити», - розповів школяр.

На подвір’ї однієї з найбільших волинських шкіл завершують вкладати бруківку. З міського бюджету на це виділили півтора мільйони гривень, каже керівник закладу освіти.

Іван Леуш, директор Луцького НВК № 26, розповів: «Відбувається наразі відновлення твердого покриття, яке було пошкоджено під час заміни комунікацій минулого року, вимощення подвір’я бруківкою та ремонт сходів, тому що вони потребували цього. Дидактичне забезпечення НУШ минулого року та цього року є повністю. Вже частина надійшла. Іншу частину обіцяють підвести найближчими днями. Сказати що є проблеми. Всі проблеми таки робочі. Ми цього року оновили фойє, вхід у школу. Оновили меблі, встановили Кубки, щоб усі могли спостерігати наші перемоги. Діти приносять Кубки і хочуть, щоб їх бачили. Хочемо оновити стенди. Буде два з розкладом. Дошка з фотографіями переможців. Державна символіка і паспорт школи».

Класовод Людмила Наумук готується до роботи із п’ятикласниками. У класі зробили косметичний ремонт, каже вчителька.

«29 дітей в класі. Клас готовий. – Приходили? – Приходили. Я дуже задоволена. Вчора було 22 дитини. Ми отримували підручники. Вони прийшли мені допомогти отримати їх з бібліотеки», - розказала вчителька.

Кабінет хімії працює зі старою матеріально-технічною базою, розповідає вчителька Мирослава Кащенюк. Показує, що підготувала для тих учнів, які розпочнуть вивчати хімію.

Мирослава Кащенюк, вчителька Луцького НВК № 26, зауважила: «Дітям у 7-му класі, щоб зацікавити їх таким предметом як хімія, то ми підготували певний набір реактивів для проведення різних дослідів. В нас є основи, кислоти, усе це є підготовлено. І тут перелік речовин і стоять на поличці сульфати, хлориди. Два рази, і то з батьківського фонду нам поступали реактиви в межах 500 гривень. Решту, те що потрібно на урок, ми з колегою ідемо і купуємо по мірі можливостей».

Цього року у 26-ій школі буде 8 перших класів, у яких навчатимуться 215 дітей. Загалом у школі понад 2 тисячі учнів, 154 педагоги та 75 технічних працівників. Технічні працівники сьогодні підуть до дому останніми, бо зніматимуть захисну плівку з підлоги і митимуть коридори, каже Лідія Прохорук.

Читайте також: Боротьба, яка увінчалась успіхом: як у Луцьку активісти вплинули на вирішення проблеми смороду

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024