Богдан Логвиненко знайомив лучан із випадковими перехожими

29 Листопада 2016, 10:51
2171

Український письменник, мандрівник та блогер Богдан Логвиненко презентував у Луцьку нову книгу «Перехожі. Південно-Східна Азія».

Про особливості сприйняття малазійцями трагедії боїнга та про країну фанатів Андрія Шевченка говорили у бібліотеці імені Олени Пчілки. Організатор заходу – мистецьке об’єднання «стендаЛь».

«Це історії випадкових людей, яких ти, імовірно, більше ніколи не зустрінеш», – говорить про свою книгу автор.

«Взагалі «Перехожі» – це була серія записів у Фейсбуці. Почалося це півтора роки тому, у березні минулого року із подорожі з Києва в Лісабон. До книги про Південно-Східну Азію, як ви розумієте, ця мандрівка не увійшла, але стала ніби початком такого типу записів», – пояснює Богдан.

На питання, для чого видавати окремою книгою історії, які люди можуть почитати у мережі, автор пояснив, що, виявляється, не так багато людей дійсно слідкує за фейсбук-стрічкою. Крім того, у мережі історії «розпорошені». А в книзі можна почитати все і одразу.

Логвиненко пояснює, що саме зарубіжні незнайомці готові швидше готові відкритися. А все тому, що людині, яку ти, скоріше за все, більше ніколи не побачиш, не страшно відкритися. Люди навіть дозволяють йому робити фотографії, тому у книзі можна побачити тих, чиїми історіями ділиться мандрівник.

Розмови про книгу швидко перетекли у розмови про подорожі. Богдан розповідав про цікаві особливості різних народів. Зокрема, казав, що індонезійці не мають прізвищ. Натомість можуть мати по декілька імен, навіть зарубіжних.

Так, свого часу там стали популярними імена Андрій та Шевченко, коли відомий футболіст виступав у складі «Мілану». А «перехожі» в Малайзії до трагедії боїнга на території України ставилися дуже специфічно, напівжартома з посмішкою питаючи: «Для чого ви збили наш боїнг?».

Історію випадкової людини можна почути всюди. Головне, як каже Богдан, – вміти слухати.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром