Голова Луцької міської ТВК зірвав конференцію «республіканців»

24 Вересня 2015, 11:17
1926

Під час партійної конференції Луцького міського осередку Української республіканської партії голова Луцької міської територіальної виборчої комісії заявив, що партійці порушили порядок висування кандидатів.

Вчора, 23 вересня, члени Української республіканської партії зібралися, щоб висунути список кандидатів у депутати Луцької міської ради. Голова місцевої організації партії зазначив, що це другий етап конференції, яка розпочалась 21 вересня. На захід прибув голова Луцької міської ТВК, пишуть на сайті громадянської мережі ОПОРА. 

Перед початком конференції голова ТВК Леонід Будцев повідомив членів партії, що затверджений на цій конференції список кандидатів комісія розгляне, втім велика імовірність того, що у реєстрації кандидатів партії буде відмовлено.

«Наша комісія розглянула це питання. Думка членів комісії була така: оскільки партія повинна за день попередити про проведення конференції, а повідомлення від вас не було, ніхто взагалі не хотів іти на вашу конференцію, але я прийшов. Втім, у нашої комісії є питання щодо порядку проведення конференції», – зазначив Леонід Будцев.

Також голова Луцької міської ТВК додав, що зі слів члена їхньої комісії, який був присутній на попередньому етапі конференції, комісія дізналася, що конференція не відбулась, оскільки не зібралася необхідна кількість делегатів партії для її проведення.

Голова Луцького міського осередку Української республіканської партії пояснив, що відбулось на першому етапі конференції.

«У партії нараховується 9 членів, а на першому етапі конференції зібралось п’ятеро делегатів, тож кворум був. Конференцію ми відкрили, однак усі питання порядку денного розглянуті не були. Зокрема, не було прийнято рішення про висування списку кандидатів на вибори до Луцької міської ради. Роботу конференції було вирішено продовжити у середу, о 17:00», – пояснив Тарас Юхимчук.

Після детального обговорення ситуації, що сталась, члени Української республіканської партії вирішили закрити конференцію. А питання щодо висування кандидатів на вибори до Луцької міської ради розглянути на наступній конференції, яку призначили на 25 вересня. Також голова партії по завершенню конференції у письмовій формі повідомив Луцьку міську ТВК про проведення наступної конференції.

До слова, про проведення партійної конференції представник партії у письмовій формі повідомив територіальну виборчу комісію у неділю, 20 вересня.

Відповідно до ч. 5, Ст. 37 Закону України «Про місцеві вибори» про дату, час і місце проведення зборів (конференції) з метою висування кандидатів місцева організація партії повідомляє у письмовій формі відповідну територіальну виборчу комісію не пізніш як за день до дня проведення зборів (конференції).

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром