Професор СНУ знає, як реформувати систему управління містом*

24 Вересня 2015, 10:56
2046

Валентин Малиновський вважає, що успішне місто – це місто, де комфортно і безпечно жити й не виникає думки змінити місце проживання.

Наукова та громадська діяльність професора Валентина Малиновського відома в Україні й далеко за її межами. Валентин Ярославович ставить за мету підвищити ефективність діяльності виконавчих органів міської ради, зробити все для того, аби Луцьк динамічно розвивався. У ГО «Самопоміч» курує напрям «децентралізація».

Валентин Малиновський каже, що сприятиме студентам у використанні їхнього потенціалу, залученні до вирішення проблем міста, розробки і втілення різноманітних проектів на користь розвитку міста і громади, комфортного проживання і перебування в нашому місті.

На його думку, випускники вищих навчальних закладів повинні мати чіткі перспективи працевлаштування. Необхідно науковий потенціал, напрацьований в двох провідних університетах Волині – Східноєвропейському і Луцькому технічному, спрямувати на вирішення практичних аспектів розвитку обласного центру. Для цього слід об’єднати зусилля управлінців з науковцями. Лише так можна домогтися інноваційного розвитку нашого міста.

Валентин Малиновський вважає, що успішне місто – це місто, де комфортно і безпечно жити і не виникає думки змінити місце проживання. Це місто, де людина впевнена у завтрашньому дні: діти можуть здобути якісну освіту і добру спеціальність, батьки мають стабільну роботу та гідну оплату своєї праці, мешканці отримують якісні і своєчасні послуги та можливість насолоджуватися життям.

«Щоб збудувати таке місто, необхідні щоденні зусилля кожного з нас, активна життєва позиція, бажання допомагати та піклуватись про інших. Потрібна постійна дія і відчуття особистої відповідальності кожного мешканця, небайдужість та розуміння того, що сьогоднішня праця приведе до майбутніх позитивних змін у місті та суспільстві в цілому. Лише активна громада спроможна збудувати успішне місто!», – упевнений професор.

Для розвитку Луцька буде використовувати досвід професійного управлінця та власні наукові дослідження у сфері публічного управління.

«Зокрема, в процесі децентралізації буду застосовувати результати моєї докторської дисертації. Я переконаний, що без активізації зусиль щодо розширення території обласного центру, його подальший розвиток буде вкрай ускладнений. Адже відсутність вільних територій перешкоджає не лише побудові нових житлових комплексів та інших інфраструктурних об’єктів, а й є стримуючим фактором для приходу до Луцька потужних інвесторів з масштабними проектами. А без залучення зовнішніх інвестицій розвиток економіки міста та створення нових робочих місць є неможливими. Незважаючи на вигідне географічне положення, уже сьогодні Луцьк програє інфраструктурно-логістичну конкуренцію найближчому сусідньому обласному центру Рівному, не кажучи за Люблін чи Брест. Пасивність у цьому питанні є неприпустимою, адже може призвести у процесі адміністративно-територіальної реформи до втрати Луцьком статусу регіонального центру», – каже Валентин Малиновський.

Він упевнений, що Луцьк повинен стати справді європейським містом: чисті вулиці, добротні дороги і ошатні прибудинкові території, упорядковані рекреаційні зони у парках.

«Головне, місто має постійно розвиватися: мають будуватися нові житлові зони, розв’язки, мости, дороги, інфраструктурні об’єкти. Луцьк, маючи багату історичну спадщину, нарешті має стає привабливим туристичним і культурним центром. Практика обмеження лучан на отримання якісних комунальних послуг має назавжди відійти у минуле», – зауважує Валентин Малиновський.

На його думку, щоб лучани жили у найкращому і найкомфортнішому місті України,  для цього є всі можливості. Необхідно лише сформувати професійну управлінську команду, спроможну здійснювати ефективне управління та включити в цей процес громаду. Як показує досвід місцевого самоврядування успішних країн, лише спільними зусиллями влади та активної громади можна досягнути успіху.

Валентин Малиновський буде корисний луцькій громаді, адже знає, як реформувати систему управління містом та зробити її ефективною. Сприятиме в реалізації потенціалу університетів на вирішення практичних аспектів розвитку обласного центру. Застосує свої наукові здобутки у процесі адміністративно-територіальної реформи на користь громади Луцька.

Коментарі
24 Вересня 2015, 15:20
Хочеться конкретики
24 Вересня 2015, 16:12
Успішний місто - це як?
24 Вересня 2015, 17:36
Пан Малиновський знає які реформи важливі для громади Луцька та ще хоче бути почесним громадянином міста Рожище...
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром