«Криївка»: у Луцьку молодь зібралася на патріотичні забави

29 Серпня 2019, 20:11
скріншот із відео 2698
скріншот із відео

Відкриття нового сезону Криївка-клубу відбулось напередодні у Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки.

Тут зібралась молодь, яка хоче навчитися або удосконалити своє вміння грати в національну гру «Криївка». Її щотижня проводить Центр національно-патріотичного виховання, – йдеться в повідомленні Суспільного Волині.

Мета гри, розповідає 16-річний лучанин Тарас Пронтов, – упівці мають вирахувати НКВСівців та знищити. За сленгом гри – «відправити на гілляку». Це учасники роблять шляхом голосування.

«Криївка – така гра, яка дає можливість поринути в часи української повстанської армії, коли вона боролась зі злими енкеведистами. Тут намальовані учасники гри – повстанець, агент, капітан НКВС, кум та лікар», – каже учасник гри Тарас Пронтов.

Максим Каширець, один з керівників Центру патріотичного виховання, розповів, що гру розробили за аналогом відомої забави «Мафія» у 2013-му. Варіант національної гри «Криївка» вийшов патріотичним і ближчим українській молоді.

«У нас в Центрі можна навчитись цій національно-патріотичній грі, можна вишколити свої вміння говорити, переконувати, десь обманювати навіть, – таким чином молодь може розвиватись», – каже він.

Читайте також: Скандал зі звільнення тренера в Луцьку: справою займеться суд

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром