У Луцьку вшанували пам’ять загиблих захисників України

29 Серпня 2019, 14:21
3305

У Луцьку біля стенду «Героїв Небесної Сотні» та «Загинули за єдність України» вшанували пам’ять захисників, які загинули за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Хвилиною мовчання, спільною молитвою та квітами 29 серпня волиняни вшанували пам’ять загиблих захисників.

Нагадаємо, День пам'яті захисників України відзначатиметься 29 серпня щороку, адже цього дня в Іловайському котлі загинуло найбільше українських захисників.

«Літо для нас сьогодні наповнюється багатьма подіями різного змісту, але одною з тих, від якої щемить серце, – день загибелі наших бійців. Іловайський котел – це не просто хлопці загубилися в лісі. Постраждали хлопці, чи це під Волновахою, чи під Іловайськом. На розум приходить тільки одне прислів’я: «Москалеві як собаці, не вір ніколи». Коли він запхне тобі ножа, не знаєш. То Муравйова чекали, то інших «визволителів», Ковпака, який гуляв Поліссям. Але, згадуючи сьогодні героїв, ми стаємо тверезішими, реалістичнішими, дивимося на життя більш прагматично, надіємося на себе і народжуємо справжніх керівників, героїв, ми ростемо, тому що періодично стоїмо біля фотостенду, який не дає нам розслабитися», – зазначив митрополит Луцький та Волинський Михаїл.

Опісля присутні поклали квіти до стенду та заспівали гімн України.






















Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром