Тарас Шкітер прокоментував продовження програми забезпечення житлом атовців

28 Серпня 2019, 20:00
Тарас Шкітер 1626
Тарас Шкітер

Луцька міська рада продовжила на наступні 3 роки термін дії програми забезпечення житлом учасників АТО (у народі «програма 50 на 50»), яку розробляла команда співзасновника Громадянського Руху «СВІДОМІ», депутата Андрія Покровського.

«Це те, що наша команда лобіювала від початку року. Луцькі учасники АТО, які мають намір придбати власне житло на пільгових умовах, отримали гарантії того, що про них піклуються міські депутати», — написав у Facebook cпівзасновник  Руху Тарас Шкітер.

Він звернув увагу, що врахували попередні рішення міської ради, які ініціював Андрій Покровський, і в програму заклали не по 8 мільйонів гривень щорічно, як попередньо планувалось, а уже по 11 мільйонів.

«Нагадаю, що над цим питанням ми працюємо системно та послідовно. Ще у 2017 році Андрій Покровський та наша команда підготували проект рішення про збільшення пайової участі, в якому передбачено, що частину коштів направляється на «програму 50 на 50». В цьому році, завдяки нашому проекту рішення, в бюджет надійде близько 16 млн. грн. і це дійсно дає можливість наповнювати програму коштами», — пише Тарас Шкітер.

До слова, захист інтересів учасників АТО є одним з пріоритетів нашої команди Громадянського Руху «СВІДОМІ». Саме тому у минулому році Андрій Покровський виділив мільйон гривень власних коштів на «програму 50 на 50», щоб більше учасників АТО могли придбати житло.

«Тепер ще потрібно навести лад в управлінні департаменту ЖКГ, яке відповідає за ведення черги, щоб не було навіть найменшої підозри на хабарництво з пільговим придбанням житла нашими атовцями. Оскільки понад місяць тому з’явилась інформація про затримання працівниці департаменту ЖКГ міської ради, яку підозрюють у вимаганні коштів від учасника АТО. Зі своє сторони закликаю спілки учасників АТО стежити, щоб кошти вчасно і в повному обсязі виділятись на виконання програми, а ми готові надавати консультаційну та інформаційну підтримку», — додав він.

Читайте також: Чи прийдуть в Луцьк інвестиції після створення громади? Покровський прокоментував рішення міськради

18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром