У жительки Луцького району «банківський працівник» виманив 17 тисяч гривень

28 Серпня 2019, 17:12
Фото ілюстративне 1828
Фото ілюстративне

Минулої доби до поліції Волині надійшло сім повідомлень від громадян про шахрайства. Зловмисники шляхом обману ошукали жителів області на понад 200 тисяч гривень.

Про це інформує сектор комунікації поліції Волинської області.

27 серпня до Луцького відділу поліції надійшло повідомлення від 37-річної жительки Луцького району. Жінка повідомила, що під час телефонної розмови невідома особа, представилася працівником банку, вивідала реквізити для нібито розблокування банківської картки та згодом викрала з її рахунку гроші у сумі 17 тисяч гривень. За добу до поліції Волині надійшло чотири подібних повідомлень.

Ще двоє волинян постраждали від рук шахраїв під час купівлі товарів через мережу Інтернет, а 54-річного жителя Горохівського району ошукали на 120 тисяч гривень, пообіцявши перегнати з-за кордону автомобіль.

За усіма фактами слідчі відкрили кримінальні провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України. Тривають заходи спрямовані на встановлення осіб, причетних до скоєння цих злочинів.

Поліція Волині вкотре нагадує: аби не стати жертвою шахраїв, у жодному разі не повідомляйте нікому свої персональні дані, реквізити банківських карток, не виконуйте ніяких дій на прохання «працівників банку». Навіть у вихідні чи святкові дні справжні працівники банківських установ не проводять жодних операцій у телефонному режимі.

Якщо про проблеми з рахунком повідомляє телефоном «банківський працівник» – зателефонуйте у банк та з'ясуйте ситуацію особисто.

Якщо ви загубили мобільний телефон або ж у вас з невідомих причин перестала працювати сім-карта – неодмінно заблокуйте прив’язані до цього номеру телефону банківські картки.

Правоохоронці застерігають громадян бути уважними. Якщо ж ви потерпіли від шахраїв, одразу повідомляйте поліцію за номером телефону «102».

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром