«Дзвінок із банку»: лучанка стала жертвою шахраїв

27 Серпня 2019, 17:47
фото ілюстративне 1458
фото ілюстративне

Волиняни продовжують ставати жертвами шахрайської схеми, відомої під назвою «дзвінок із банку».

Про це повідомляють у прес-службі прокуратури Волині.

До потерпілих телефонують зловмисники і, назвавшись працівниками банківських установ, під приводом необхідності розблокування банківської картки, припинення «хакерської атаки» на рахунок, зміни пін-коду тощо просять назвати персональні дані та реквізити карток або виконати перелік дій у мобільних додатках, банкоматах чи терміналах самообслуговування.

Виконавши всі команди ошуканців, мешканка Нововолинська, якій у днями потелефонували нібито з банку з приводу необхідності «перереєструвати картку», позбулася майже 49 тисяч гривень.

Лучанка, якій так само потелефонували псевдо-банкіри, та попросили виконати дії, щоб «змінити відсоткову ставку кредитної карти», втратила понад 19 тисяч гривень.

Прокуратура області вкотре нагадує: аби не стати жертвою шахраїв, у жодному разі не повідомляйте нікому свої персональні дані, реквізити своїх банківських рахунків, не виконуйте ніяких дій на прохання «працівників банку», адже справжні працівники банківських установ навіть у вихідні чи святкові дні не проводять жодних операцій у телефонному режимі.

Якщо про проблеми з рахунком повідомляє телефоном «банківський працівник» – потелефонуйте у банк та з'ясуйте ситуацію.

Якщо ви загубили мобільний або сім-карта перестала працювати, відразу ж заблокуйте прив’язані до цього номеру телефону банківські картки.

Читайте також: У лучанки з картки вкрали 4 тисячі

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром