У військовій частині Луцька гасили «пожежу»

27 Серпня 2019, 16:45
2090

На території військової частини 1141 ліквідували умовну пожежу.

Як діяти під час пожежі вчилися луцькі гвардійці спільно з рятувальниками. Пожежно-тактичні навчання цими днями відбулися на базі військової частини 1141 Західного ОТО НГУ, – йдеться на сторінці військової частини.

О 10:00 у військовій частині пролунав сигнал тривоги – в спальному приміщенні казарми на другому поверсі виникла «пожежа». Помічник чергового частини та особовий склад пожежної команди одразу ж взялися за оповіщення військовослужбовців про пожежу та почали приймати міри по їх евакуації з приміщення.

Одночасно з цим пожежна команда починає гасити пожежу первинними засобами пожежогасіння, після чого проводить розвідку приміщень. В ході огляду було помічено потерпілого гвардійця, якого негайно евакуюють з задимленого приміщення.

За лічені хвилини на місце події прибула місцева пожежна команда, яка ліквідувала умовну пожежу та евакуювала з місця події ще одного потерпілого. На місці також працювала команда медиків, яка надавала домедичну та першу медичну допомогу потерпілим.

«Подібні пожежно-тактичні навчання відбуваються двічі на рік, в ході яких ми практично відпрацьовуємо дії особового складу військової частини, пожежно-рятувальних підрозділів та оперативних служб з гасіння пожежі. Гвардійці повинні вміти чітко діяти і приймати рішення в екстремальних ситуаціях. Сьогодні вогнеборці й медики показали злагодженість та оперативність своєї роботи», – розповів начальник служби пожежної безпеки військової частини, старший прапорщик Роман Коляда.

Задоволений діями луцьких гвардійців і пожежників заступник начальника 25-ї державної пожежно-рятувальної частини УДСНС у Волинській області Сергій Січко. Він зауважив, що військовослужбовці спрацювали чітко і оперативно.

«Сьогодні ми мали змогу перевірити готовність чергових пожежно-рятувальних підрозділів до дій за призначенням і побачити як діють пожежні команди під час рятувальних робіт. Ви спрацювали оперативно і без зволікань. Головна наша цінність – людське здоров’я і життя. Подібні заходи нас вчать як діяти під час пожежі, яких заходів безпеки вживати і як слід діяти, щоб вберегти своє життя і життя товаришів», – додав Сергій Січко.








Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром