Для заступника головного архітектора червоних ліній не існує

23 Вересня 2015, 17:16
2104

Заступник начальника управління містобудування та архітектури Луцької міської ради Ярослав Матвіїв «не бачить» червоних ліній та підписує дозволи будівництва на заборонених територіях.

Про це говорили сьогодні, 23 вересня, на засіданні постійної комісії з питань земельних відносин та земельного кадастру.

Раніше земельну ділянку на вулиці Карпенка-Карого, 2б орендар Кушнір Р. І. використовував для розміщення шиномонтажу та торгового кіоску, проте наразі плани орендаря змінилися.

«Земельну ділянку надавали для обслуговування павільйону шиномонтажу та кіоску,  а зараз там автосервіс. Це вже зовсім інша справа», – каже член комісії та депутат Луцької міської ради Євгеній Ткачук.


 

На те, що приміщення розташоване на червоній лінії і відповідно є протизаконним, членам комісії та журналістам вказав депутат Андрій Козюра.

«Дивіться усі, заступник архітектора не бачить червоних ліній», – зауважив депутат.

То ж рішення щодо поновлення договору оренди на комісії не прийняли.

Довідково.

Червоні ліінії – визначені в містобудівній документації відносно пунктів геодезичної межі існуючих та запроектованих вулиць, доріг, майданів, які відмежовують території мікрорайонів, кварталів та території іншого призначення.

Червона лінія позначає землі загального користування, які призначені для прокладки інженерних і транспортних комунікацій, пішохідних зв'язків, впорядкування, озеленення й освітлення вулиць тощо.

Червоні лінії можуть бути визначені на підставі генеральних планів міст. В умовах старої забудови збільшення розмірів вулиць у червоних лініях можливе тільки коли здійснюється реконструкція забудови.

Коментарі
24 Вересня 2015, 03:46
Карпенка-Карого взагалі цікава вулиця. ЇЇ ширина міняється з 5 метрів біля рівненського моста до 12 метрів біля моста через Сапалаївку і по 4 метри біля того автосервісуі в районі вулиці Лідавська. Якщо свого часу затупили, то чого б зараз не виправити свою помилку - все позносити, повалити і зробити всю вулицю з роздільною смугою і шириною 12 метрів. Якщо плани в орендаря змінились, то так само можуть змінитись плани управління архітектури.
24 Вересня 2015, 04:04
А яка відстань має бути від приватного паркану до елктроопори? Як її обслуговують???
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром