Мешканці луцької багатоповерхівки скаржаться на воду у підвалі та відсутністть асфальту у дворі

24 Серпня 2019, 10:25
2251

Мешканці п’ятиповерхівки, що по вулиці В’ячеслава Хурсенка, 29 у Луцьку понад 10 років не можуть добитися того, аби житлово-комунальне підприємство міста навело лад із комунікаціями у підвалі їхнього будинку та у дворі.

Про це розповіла мешканка Ганна Трофимчук, – інформує Суспільне.

Жінка каже, що у підвалі стоїть вода, а в дворі нема асфальтового покриття.

У дворі будинку по вулиці В’ячеслава Хурсенка, 29 близько 10:00 зібралися мешканці. Вони чекають зустрічі з представниками житлово-комунального господарства міста.

Ганна Трофимчук розповідає, що у їхньому дворі жодного разу не поновлювали асфальтне покриття.

«У мене зламаний меніск, завдяки оцій доріжці. І подивіться: наші люди ходять з паличками. Як їм можна тут пройти? Ми звертались і в міськвиконком, і в будинкоуправління, скрізь ми звертались, допомоги – ніякої», – підсумовує жінка.

Мешканець першого поверху Андрій, який свого прізвища не назвав, розповідає, що у квартирі сирість, у підвалі будинку збирається вода, каналізаційні труби потріскали.

«Тут дірка забита ковбаном. Протікає, тече. Тут труби полопали, але чекають поки повністю прорве. А тут треба замінити каналізацію повністю, бо в одну мінуту може прорвати. Тут одна тріщина, тут друга, третя і з другої сторони. Ціла труба в мікротріщинах», – каже чоловік.

Спілкуватися  із жителями будинку прийшли майстри та сантехніки житлово-комунального підприємства № 7, яке обслуговує будинок.

«Була забита зовнішня каналізація. Потім внутрішньо будинкова. Так як тут є проблема в цьому будинку, в нас є апарат високого тиску і ми промивали цю каналізацію. Ви бачили? В січні місяці. 28-го. В лютому місяці так само», – розповідає Ірина Фокіна, майстриня ЖКП №7.

Після огляду підвального приміщення, майстрині ЖКП Ірина Фокіна та Світлана Волошина разом із мешканцями обговорили, як діятимуть далі.

«Трошки тріщина на каналізаційній трубі, яку зачеканимо або сьогодні, або в понеділок», – додає Ірина Фокіна.

Світлана Волошина, майстриня ЖКП №7 каже, що щодо благоустрою двору  вони пропонують звернутися в департамент ЖКГ письмово з підписами мешканців.

«Там їх поставлять на чергу, для виконання таких робіт з міського бюджету. А окремі роботи, які хочуть зробити мешканці, то ми послуги надаємо згідно коштів, які вони нам сплачують, і на даний час є перевикористання тих коштів, то роботи можемо провести на умовах співфінансування і згідно черги», – підсумовує жінка.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024