Де луцьких дітей навчають за гроші

23 Вересня 2015, 13:12
14684

У місті функціонує лише одна приватна школа, де навчаються учні 1-5 класів.

Луцькі батьки мають немалий вибір, куди прилаштувати дитину після садочка, адже у місті працює 26 шкіл. Проте є і такі, які хочуть, щоб їхня дитина отримувала більш індивідуальний підхід до навчання. Саме тоді з’являється потреба у пошуку приватної школи. У Луцьку працює лише один такий навчальний заклад.

Приватна спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів «Скарбниця мудрості» почала функціонувати з 2011 року. Засновником освітнього закладу є Волинський обласний благодійний фонд «Преображення».

Чим же відрізняється «Скарбниця мудрості» від решти шкіл міста? Перш за все у кожному класі один раз на тиждень проводять урок християнської етики. Хоч заклад відкрили на базі церкви «Фіміам», у школі стверджують, що навчаються у них не лише прихожани.

 Особливістю закладу є також і те, що тут навчають діток з особливостями психофізичного розвитку.

«Наша школа інклюзивна, тобто є дітки з особливими потребами. Тому в нас на уроках працюють асистенти вчителя для дітей з порушенням опорно-рухового апарату чи на інвалідному візочку. Вони розумово збережені, але мають такі особливості, які не дозволяють їм рухатися», – розповідає директор школи Сергій Гопанчук.

У класах вчаться в середньому по 16 школярів. А учнів приймають до школи на конкурсній основі. Поза конкурсом лише діти з особливими освітніми потребами, які направлені на інклюзивне навчання за довідкою психолого-медико-педагогічної комісії. Проте таких діток може бути не більше двох в одному класі.  

Оплата навчання становить 1 000 гривень на місяць. Сюди входить повний день перебування учня в школі, група продовженого дня і харчування. Транспортні  витрати та деякі додаткові гуртки оплачують окремо.

У школі гарантують вивчення іноземної мови із першого класу в підгрупах не більш як 8 учнів, мистецькі, музичні, розвиваючі та спортивні гуртки, дитячий майданчик для відпочинку, а також екскурсії по місту та за його межі.

Зараз заклад відвідує 72 дитини, 64 з яких є учнями молодших класів.

Коментарі
21 Лютого 2017, 17:18
Доброго дня.<br/>Не школа, а бардак ще й за 1200грн. на місяць ( надалі буде 1500грн.)<br/>Ніякого порядку, організованості. Діти стають цинічними та нахабними.<br/>Директор немає ніякого впливу на вчителів. Зокрема парадом заправляє вчитель, який є ганьбою цієї школи і завдяки цьому ще й решта толкових вчителів звільняється.<br/>Якщо Вам зручно здати Вашу дитину в заклад і Вам всеодно що вона там робить, то це зручний варіант для лінивих батьків.
05 Березня 2017, 20:38
Шановна, Олено, вважаю що ваш коментар сповнений амбіцій, і якоїсь особистої образи. В ньому повно не то заздрості не то не об'єктивного оцінювання ситуації. <br/>Якщо би ви хотіли якось позитивно вплинути на ситуацію, то варто було б звернутися до відповідних керуючих органів цієї школи з вашими зауваженнями (батьківська рада школи, рада правління фонду -засновника). Не варто лити бруд на людей, які працюють, роблячи благородну справу, навіть якщо вони в чомусь можуть помилятися. Це підло виглядає з вашого боку! Як представник засновника, можу впевнено заперечити таку необ'єктивні і негативну оцінку. Самі зважте - школа працює вже шостий рік, кількість учнів і бажаючих в ній навчатися зростає, не дивлячись на те, що у зв'язку з інфляцією і подорожченнями зростає вартість навчання в школі відповідно, батьки готові платити ціну. Чому? Тому що бачать відповідний результат! В приватній школі ніхто не буде навчати платно дитину, якщо відсутній результат! Невже ж ви думаєте, що всі батьки наших учнів ліниві та спихнули все на школу? Якщо ліниві батьки спихнули все на колектив, який нічого не робить доброго для їхніх дітей, і ще й платять за це, то де логіка в цьому? Відсутня!!! Тож бо воно, шановна дописовачка!
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром