Як доглядати за жирною шкірою обличчя

22 Серпня 2019, 10:41
8381

Власниці жирної шкіри завжди напоготові: вранці може бути новий прищик або ціла розсип вугрів. Як правило, такі неприємні сюрпризи виникають напередодні свята, важливого побачення або виступу на конференції.

Як доглядати за жирною шкірою та мінімізувати неприємні несподіванки?

Ми те, що ми їмо

Дерматологи наполягають – більшість проблем зі шкірою криється в нашому харчуванні та метаболізмі. Відмова від алкоголю, копченостей та солодкого розвантажують печінку та ЖКТ. Для шкіри корисні білкові продукти – нежирне м'ясо, риба,печінка, морепродукти. Чим менше шлаків – тим менше висипань на шкірі. Нажаль, короткострокова дієта не допоможе. Потрібно змінити стиль харчування назавжди. Кожен келих вина або пляшка пива неодмінно проявляться на шкірі.


 

Захист

Жирна шкіра краще переносить холод, аніж суха, але теж потребує щоденного захисту. Жирна шкіра погано переносить пряме сонячне світло та потребує використання препаратів із високим рівнем УФ-захисту рівня не менш 30. Обличчя добре переносить хамам, звичайну та кріосауну, але страждає від солярію.

Очищення

Жирна шкіра не переносить розчинів із спиртом – це викликає запалення. Використовуйте легкі пінки, гелі, тоніки, що змиваються звичайною теплою водичкою. Проблемна шкіра відрізняється розширеними порами, які швидко забруднюються пилом та залишками макіяжу. Раз в тиждень її потрібно очистити за допомогою легкого пілінгу або за допомогою апаратних засобів: ультразвукового чищення або алмазної мікродермабразії.


 

Підживлення

Більшість власниць жирної шкіри бояться кремів та інших косметичних засобів. Навпаки, проблемна шкіра потребує допомоги: тонiки, лосьйони, відвари ромашки, зеленого чаю та чистотілу допомагають наситити шкіру необхідними мікроелементами та підвищити імунітет. Чудовий захист та живлення демонструє крем для жирної шкіри Ів Роше з натуральними захисними компонентами. Зверніть увагу на креми із ефектом матовості, що містять у складі перліт, цинк та кремній. В окремих випадках зніміть зайву жирність розведеним м’ятним концентратом.

Догляд за жирною шкірою неможливий без застосування масок:

  • з блакитної глини;

  • активованого вугілля;

  • альгінатні;

  • анти-акне;

  • із сосудозвужуючим та протизапальним ефектом.


 

Макіяж

Використовуйте нежирні флюїди із матовим ефектом та рівнем захисту SPF 30- 50. Вони не тільки є стійкою базою для макіяжу, але й всмоктують шкірне сало. Відмовляйтесь від кремів на основі олії та жирів тваринного походження.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром