До річниці Музею Корсаків стартує арт-проєкт «Сучасний український символізм»

21 Серпня 2019, 20:08
Фото ілюстративне 1481
Фото ілюстративне

У Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків відбудеться відкриття арт-проєкту «Сучасний український символізм», у межах якого будуть продемонстровані твори митців з різних регіонів України.

Захід запланували на 23 серпня, початок о 17:00.

Куратор арт-проєкту: Світлана Стоян. Інформаційний партнер: Арт-центр «АЛЬТЕР ЕГО».

«У день відкриття вхід вільний. Запрошуємо!», – інформують організатори.

Учасники арт-проєкту:

Петро Бевза (Київ)
Андрій Блудов (Київ)
Олег Денисенко (Львів)
Оксана Чепелик (Київ)
Володимир Бахтов (Миколаїв)
Микола Журавель (Київ) 
Петро Антип (Горлівка)
Олексій Малих (Київ)
Олексій Анд (Київ)
Дмитро Грек (Маріуполь)
Олексій Владіміров (Київ)
Леонід Бернат (Київ)
Марина Афанасьєва (Київ)
Наталія Кумановська (Луцьк)


 

Довідково: Арт-проєкт «Сучасний український символізм» вперше масштабно об’єднав у креативному просторі Музею сучасного українського мистецтва Корсаків роботи провідних вітчизняних митців, творчість яких, з одного боку, глибоко вкорінена в європейську традицію, а, з іншого, мають у собі автентичні, притаманні саме природі української ментальності, коди, які вирізняють твори художників з поміж того, що вже було створено у лоні символізму. 

Глибинна туга за невисловленим і утаємниченим, що притаманна сутності символу, який завжди має у собі приховані, невиявлені сенси, у наш час візуалізувалась в інноваційних, сучасних образах вітчизняних художників, заклавши основу нових вимірів звернення митців до мови символу.

Багатозначні образи учасників арт-проєкту унаочнюють міфологему першотворення цього світу, в якому відбувається «спалах» народження людської свідомості, що розпочинає творити свою символічну реальність.

Експозиція постає певною оповіддю, в якій продемонстровані дві першостихії – вода, без якої неможливе людське життя, та вогонь, що стає символом палаючої креативної енергії, а також представлена і сама людина – творець символічного простору, що проходить різні етапи свого становлення від епох давніх цивілізацій до сучасного технократичного світу. 

Читати також: У Луцьку з 1 вересня запрацює Мала Академія Сучасного Мистецтва

Нагадаємо, Музей сучасного українського мистецтва Корсаків – у Луцьку, на території Культурно-розважального центру “Адреналін Сіті”. Урочисте відкриття відбулось 24 серпня 2018 року.  

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024