У «PremierCity» – допрем’єрний показ драми про Іловайськ

20 Серпня 2019, 16:17
відбудеться показ драми «Іловайськ 2014. Батальйон «Донбас» 3195
відбудеться показ драми «Іловайськ 2014. Батальйон «Донбас»

У «PremierCity» відбудеться допрем’єрний показ драми «Іловайськ 2014. Батальйон «Донбас».

Захід запланували на 23 серпня, – повідомляють у прес-службі ТРЦ «ПортCity».

«Кінотеатр «PremierCity» запрошує на безкоштовний показ та спілкування з творчою групою фільму, в першу чергу, учасників АТО та волонтерів», – йдеться в тексті.

Сеанс відбудеться о 18:30 23 серпня. Телефон для бронювання: (067) 334-50-88.

В основі сценарію лежить реальна історія командира штурмової групи добровольчого батальйону «Донбас» Тараса Костанчука, який виступив продюсером картини і зіграв у фільмі самого себе. Але головний герой картини – батальйон «Донбас».  У фільмі йдеться також про загиблих в Іловайську реальних героїв «Шульца», «Скіфа», «Франко», «Самольота», «Карата» та інших бійців. Крім Тараса Костанчука, в стрічці знімалися близько 50 добровольців батальйону «Донбас», які вийшли живими з Іловайського котла.

У серпні 2014 року українські військові, переважно добровольчі батальйони, увійшли в  невелике місто Іловайськ, стратегічне для визвольної операції,  і взяли під контроль частину міста, однак після заходу значної частини регулярних російських військ українські захисники опинилися в оточенні. Тарас Костанчук, командир штурмової групи батальйону «Донбас» із позивним «Бішут» і його товариш «Квентін» (позивний змінено), отримали поранення і не можуть відступати з рештою батальйону. Змушені переховуватись, вони забігають до квартири 90-річної Петрівни. Хто може їх здати «кадирівцям» чи місцевим терористам? Що робити з кулею, яка застрягла в черепі у Бішута? Хто допоможе прорватися до своїх?

Воєнна драма режисера Івана Тимченка – це історія про війну і мир, військових і цивільних, захисників України і російську агресію.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024