У Луцьку з фасадів будинків хочуть прибрати рекламу

20 Серпня 2019, 15:45
1378

У Луцьку обговорили концептуальні засади розміщення об`єктів зовнішньої реклами в місті.

Круглий стіл відбувся у вівторок, 20 серпня, у Луцькій міській раді, – пише інформаційне агентство «Конкурент».

На заході були присутні представники бізнесу та міської ради.Відповідно до запропонованих змін, які є регуляторним актом, очікується низка новацій.

Радник міського голови Ігор Поліщук розповів, що позиція міської ради є категоричною щодо наступних пунктів:

  • заборона розміщення реклами на фасадів будинків
  • заборона реклами на вікнах, між віконних просторах
  • заглиблення бетонних подушок білбордів

Окрім цього очікується, що відповідно до визначених зон, у певних частинах міста розміщуватимуться лише визначені рекламні конструкції.

Наприклад, керівник управління розвитку підприємництва та реклами Луцькради Наталія Рибай розповіла, що зона Старого міста буде узагалі вільна від реклами за винятком вивісок чи внутрішньої реклами. У Центральній частині не розміщуватимуть нові об’єкти зовнішньої реклами великих розмірів, а також рекламу на фронтальних стінах будинків. Загалом кількість великих носіїв реклами у місті планують оптимізувати та осучаснити. Найменші обмеження будуть щодо реклами на виїздах з міста, хоча й тут існуватиме заборона щодо заклеювання фасадів.

Учасники круглого столу не заперечували проти таких новацій. Існували питання щодо порядку надання дозволів на розміщення до затвердження схем розміщення рекламних щитів. Наталія Рибай пояснила, що даючи дозволи, виконком керується інформацією, яка надходить від КП «Луцькреклама». Зокрема, щодо стану конструкції та наявності заборгованості. Наприклад, на найближче засідання виконкому виносять рішення про демонтаж трьох бордів, оскільки вони буквально розлітаються на частини та несуть потенційну небезпеку.

Читайте також: Розповіли, чи виявили в «Базиліку» кишкову паличку.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024