Юний лучанин отримав відзнаку на олімпіаді в Угорщині

19 Серпня 2019, 14:13
Андрій Обертас 2154
Андрій Обертас

16-ти річний лучанин Андрій Обертас отримав відзнаку на міжнародній олімпіаді з астрономії та астрофізики, яка відбулася в Угорщині.

Про це повідомляють у прес-службі Луцької міської ради.

Цьогоріч Андрій із золотою медаллю закінчив Комунальний заклад «Луцький навчально-виховний комплекс №9 Луцької міської ради», успішно склавши ЗНО з математики та фізики на 200 та 198 балів відповідно.

«В цьому році Андрій здобув друге місце на Всеукраїнській олімпіаді з астрономії, тому отримав можливість представляти нашу державу на міжнародній олімпіаді. В Угорщині він трішки не дотягнув до третього місця, однак організатори розгледіли його талан та вручили відзнаку за високі досягнення. Теоретичний та практичний тури він виконав практично бездоганно, натомість на дослідницьких — трішки гірше, адже лише два рази за життя бачив телескоп, а всі вправи треба було виконувати на цьому приладі», – каже мама хлопця.

Своє майбутнє Андрій хоче пов’язати з космосом, тому вже за місяць вирушає на навчання в Америку в школу «Академія Фрайбург», яка має власні телескопи та співпрацює з найвідомішими дослідницькими центрами. Досягти цього йому вдалося завдяки високим науковим досягненням та виграному гранту.

Читайте також: Чотири учні луцької школи – рекордсмени ЗНО

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром