Docudays UA покаже фільм, номінований на «Оскар»

27 Листопада 2016, 12:14
1556

Під час ХІІІ Мандрівного Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA у Луцьку презентують документальний фільм «Українські шерифи» режисера Романа Бондарчука.

Про це повідомляють організатори фестивалю.

Фільм – історія про двох чоловіків із села Стара Збур’ївка Херсонської області, котрі взялися охороняти громадський порядок. Вони то рятують жінку від анаконди, то вселяють безпритульного Колю в порожню хату (щоб він, нарешті, став людиною), то вберігають неписьменного Індіанця від неминучого арешту... Це село для них – то їхня країна.

Зйомки фільму тривали 4 роки, після чого обидва герої перемогли на місцевих виборах 2015 року і стали депутатами сільської ради.

Світова прем’єра стрічки відбулася рік тому (в листопаді 2015 року) на Амстердамському міжнародному документальному кінофестивалі, де й отримала Спеціальний приз журі за найкращий повнометражний документальний фільм.

Другий приз дістався вже в Україні на Міжнародному фестивалі Docudays UA у березні 2016 року. А вже у 2017 році стрічка представлятиме Україну на престижній премії «Оскар» як найкращий фільм іноземною мовою.

Перегляд і обговорення фільму відбудеться 29 листопада о 17:00 в актовій залі Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки.

Вхід вільний

Нагадаємо, відкриття фестивалю відбудеться 28 листопада о 18:30 у Палаці культури міста Луцька фільмами циклу «Енциклопедія Майдану»

Також пропонуємо ознайомитися з повною програмою заходів кінофестивалю.

Коментарі
28 Листопада 2016, 10:37
Не забудьте показати статистику скільки людей загинуло на Волині, статистику ДТП за час нової поліції.<br/>Це ваші показники і здобутки мусора Волині.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром