У Луцьку пройде грандіозний Всеукраїнський чемпіонат з легкої атлетики

23 Вересня 2015, 09:23
1960

Командний легкоатлетичний чемпіонат України серед юнаків від 1998 року народження й менше, відбудеться у Луцьку 24-25 вересня.

У змаганнях візьмуть участь 24 команди, 800 учасників, серед яких 15 майстрів спорту та 41 кандидат в майстри спорту. Чемпіонат пройде на новій легкоатлетичній арені стадіону «Авангард», реконструйованій нещодавно зусиллями Фонду «Новий Луцьк».

Як повідомив під час прес-конференції  директор та головний арбітр змагань Володимир Яловик, змагання буде обслуговувати сотня суддів. З них 45 арбітрів – з Волині. Аби забезпечити якісне суддівство Федерація легкої атлетики Волині спільно з фондом «Новий Луцьк», який є співорганізатором Чемпіонату, проводили семінари для волинських суддів. У результаті, арбітри з Волині отримали сертифікати, які підтверджують їхню кваліфікацію і дають можливість працювати на чемпіонаті України.

На фото: Володимир Рудюк, Олександр Товстенюк, Володимир Яловик

За словами Президента Федерації легкої атлетики Волинської області Володимира Рудюка, легка атлетика на Волині ще донедавна ніяк не розвивалася. Поштовхом до якісних змін стала реконструкція стадіону «Авангард», яку здійснив Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк».

До слова, Фонд тісно співпрацює з Федерацією, розповів її голова. Наприклад, за його сприяння у Луцьку пройдуть змагання «Найшвидша школа міста», переможці яких отримають цінні подарунки від Фонду, а також зможуть взяти участь у Чемпіонаті.

– Вдалося почати відродження легкоатлетичного спорту на Волині. Змагань такого рівня, як Чемпіонат України, на Волині не було вже близько 30 років. Скажу більше: той факт, що у Луцьку відкрилася легкоатлетична арена, стало подією не лише для нашої області. Всі спортсмени й тренери України по-щирому заздрять волинянам, які сьогодні мають таку арену. А наші білоруські та польські партнери прислали Федерації легкої атлетики Волині вітання з пропозиціями співпраці» – повідомив Володимир Рудюк.

Голова правління Фонду «Новий Луцьк» Олександр Товстенюк відзначив, що у Луцьку вдалося не просто відкрити одну з кращих в Україні легкоатлетичних арен, а й зробити це в найкоротші терміни.

– Змагання такого  високого рівня зможуть збирати дві з половиною – три тисячі людей. Зараз ми готуємо презентацію оновленого стадіонного комплексу. Там буде широка інфраструктура. Думаю, десь за два тижні ми її представимо  – запевнив голова правління фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Олександр Товстенюк.


На фото: Олександр Товстенюк та Володимир Яловик

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром