«Волинь» із розгромним рахунком програла київському «Динамо»

27 Листопада 2016, 10:14
2523

Лучани першими відкрили рахунок у матчі, але програли без особливих шансів на успіх.

Щоправда, моментами здавалося, що тактичні знахідки Віталія Кварцяного мають право на життя. Але врешті матч перетворився на одностороннє побиття – без особливих зусиль «Динамо» забило чотири рази, – повідомляє UA-Football.

Певні сюрпризи тренер «Волині» запрограмував уже стартовим складом. Звісно, лучан могла б підсилити поява Олега Герасимюка, але стара травма все ж зіграти капітанові не дозволила. В опорній зоні замість Олега вийшов Юрій Романюк, а ось на правому фланзі, де Юрій грає найчастіше, несподівано вийшов Сергій Мелинишин, для якого то була лише третя поява в матчах Прем’єр-ліги.

Нагадаємо, відповідно до рішення контрольно-дисциплінарного комітету Федерації футболу України, матч проходив при порожніх трибунах. Однак фанати обох клубів, розташувавшись на підвищенні над стадіоном, трохи порушували тишу над стадіоном.

Кияни розпочали гру розважливо, намагаючись розхитати суперника передачами поперек поля. Але, зробивши одну з перших спроб перейти у наступ, лучани відразу забили. Рудько дальній постріл від Шабанова низом відбив перед собою, а Діденко, вдало зігравши на добиванні, використав похибку динамівського воротаря сповна – 1:0.

Подальші події виглядали прогнозовано. Тепер динамівці наступати вже мусили. Волиняни ж вирішили здивувати тим, що зупиняли цей наступ, який ґрунтувався на великій кількості вертикальних передач за спини оборонцям з допомогою офсайдних пасток. Було видно, що цей момент Кварцяний ретельно відпрацьовував, але оскільки всі чотири м’ячі кияни забили після похибок суперників саме в цьому компоненті, дієвою таку тактику не назвеш.

Зрівняти рахунок динамівцям вдалося після того, як Рибалка у центральному колі елегантно перекинув м’яч над Романюком і відразу зробив передачу на хід Громову. Марчук, аби врятувати ситуацію, відчайдушно кинувся динамівцю назустріч. Та Громов зіграв холоднокровно, перекинувши м’яч над голкіпером п’ятою. Решту зробив, вразивши порожні ворота, Жуніор Мораєш – 1:1.

Вдруге лучани пропустили у кінці першого тайму Діагональна передача від Мораєша пролетіла над головою Мелинишина й досягла адресата. Громов, увійшовши до карного майданчика, викотив м’яч Ярмоленку на порожні ворота – 1:2.

Відразу після перерви Кварцяний, турбуючись про ефективність наступу, випустив замість центрфорварда Петрова Ярослава Деду. Міг би не випускати, бо «Волинь» у другому таймі майже не атакувала. Певний час кияни контролювали хід гри, володіючи м’ячем без загострень, а після виходу Віталія Буяльського знову активізувалися й попереду.

Саме після розрізної передачі Буяльського Мораєш вибіг на побачення з воротарем, на швидкості обійшов його і вразив порожні ворота – 1:3.

Правда, через лічені хвилини Рудько ледь не повернув «Волинь» до гри. Артур не зумів зафіксувати м’яч після виконаного Никитюком штрафного й від рук воротаря м’яч влучив у стійку. Потім було добивання Логінова, але на щастя для гостей, Сергій знаходився в офсайді.

Востаннє «Волинь» пропустила перед самим фінальним свистком. Мораєш у супроводі Никитюка добіг до меж штрафного майданчика, а потім перекинув м’яч над Марчуком – 1:4.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром