У Луцьку дебютує фестиваль органічної їжі

23 Вересня 2015, 09:04
2384

Серед лучан пропагуватимуть здорове харчування під час «Тижня екологічного споживача».

Кампанія діє під гаслом «Живи органічно» і має на меті популяризацію органічного харчування та землеробства. Місцевим організатором виступає ВОГО «Фундація розвитку громад», на всеукраїнському рівні проект представляє ГО «МАМА-86».

Під час фестивалю учасники зможуть обговорити доцільність споживання органічних продуктів, дізнатися, як їх відрізнити на полицях українських супермаркетів, отримати список волинських ековиробників.

«Тиждень екологічного споживача» – це всеукраїнський проект. Його вже неодноразово проводили у великих містах України, а от для Луцька – це дебют.

Організатори мають на меті показати лучанам, що Україна – багата держава, яка має родючі землі, тож є просто недопустимим псувати їх та своє здоров’я різноманітними хімікатами. Питання екологічних продуктів наразі стоїть дуже гостро, тож буде доцільним допомогти лучанам ознайомитися із ековиробниками нашої області.

«Ми запрошуємо усіх жителів міста на запланований захід, впевнені, що буде весело!» – стверджує керівник волонтерського центру ВОГО «Фундація розвитку громад» Олена Ярощук.

Програма заходу формується, однак наразі заплановані:
– виставка-ярмарок екопродуктів та напоїв;
– презентація й безплатна дегустація страв;
– представлення ековиробів волинських майстрів;
– виставка органічної косметики;
– лекції дієтологів та лікарів;
– представлення в дії альтернативних джерел енергії;
– різноманітні акції та змагання;
– виступи волинських гуртів.

Фестиваль триватиме з 29 вересня до 2 жовтня на території дворику поблизу Палацу культури міста Луцька (вулиця Богдана Хмельницького, 1). Вхід вільний!

Зауважимо, що фестиваль проходить на благодійній основі. Тож усі виручені кошти будуть спрямовані на забезпечення потреб важкохворих дітей та волинських бійців у зоні АТО.
Будьте здорові, живіть органічно!

Довідково. Третій рік в Україні за підтримки Шведського товариства охорони природи проходитимуть щорічні «Тижні екологічного споживача» (ТЕС) – тижневі концентровані інформаційно-просвітницькі кампанії, що мають на меті популяризацію екологічно відповідального споживання і сфокусовані на одній із актуальних тем сталого споживання. Проект є частиною всесвітньої кампанії «Global Green Action Week», ініційованої Шведським агентством охорони природи, яка проводиться одночасно у 25 країнах світу у перший тиждень жовтня.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром