У храмі ПЦУ в Луцькому районі — перша архієрейська служба

15 Серпня 2019, 17:50
3031

У парафії Казанської ікони Божої Матері цього села Луцького районного деканату, що недавно возз’єдналася з Православною церквою України, відбулась перша архієрейська служба Божа українською мовою.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл прибув до Садова у день винесення чесного і животворчого хреста Господнього та вшанування мучеників Маккавеїв, їх матері Соломонії, вчителя Єлеазара, — повідомили у Волинській єпархії ПЦУ.

Вітаючи учасників торжества, владика закликав частіше ходити до церкви, щоб підігрівати ту любов, яка в нас є.

«Тоді з чистим серцем можна побачити й відчути Бога. В залежності від наших вчинків, ми стаємо або святішими або грішними, пояснив архіпастир. Але щасливим можна бути тільки з Богом. Щастя – це особистий піднесений стан нашої душі», — додав він.

Також високопреосвященний закликав не бути байдужими один до одного, намагатись жити правильно, змінювати свої погляди, кріпитись у вірі, наслідуючи мучеників Маккавеїв. Адже маючи віру і настирливість, можна звернути будь-які гори.

З архіпастирем служили декан протоієрей Володимир Присяжнюк, настоятель парафії священник Назар Партика та інше духовенство. Після хресної ходи відбулося традиційне освячення зілля, меду і маку.

Читайте також: ПЦУ отримала 2 храми в Луцькому районі

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром