Наливайка: незаконна прибудова створює незручності сусідам

22 Вересня 2015, 16:43
2738

Вісім років лучанка Лілія мучиться через балкон, який спорудили її сусіди з першого поверху.

Дах прибудови абсолютно горизонтальний без схилу, тож на ньому збирається різноманітний бруд, який гниє, бо його не прибирають. А вікна  пані Лілії виходять просто на цей дах. Постраждалу сторону ніхто не хотів чути,  тож жителі звернулися до «Народного контролю».

«При відкриванні вікна будь-який вітерець заносить цей бруд у кухню. А під час дощу і випаровування воно просто смердить», – нарікає пані Лілія.

Під час робіт було пошкоджено фасадну плитку і громовідвід. У пані Лілії врешті терпець увірвався і вона звернулася до «жеку», аби там перевірили законність прибудови.

«Коли у нас мешканці зверталися про добудову балкону, то приносять заяву. У ній додається дозвіл сусідів з двох сторін і обов’язково з верхнього поверху. До нас не поступало такої заяви, через те ми не обстежували, добудова була виконана самовільно», – каже майстер ЖКП № 11 Тетяна Дергунова.

Активісти допомогли пані Лілії скласти звернення у відповідні служби.

Екологи виявили перевищення допустимого вмісту фенолу на висоті двох метрів, тобто даху прибудови. Шкідливі випари можуть йти від бітумної черепиці. У свою чергу архітектурно-будівельна інспекція зазначила, що будь-які дозволи на будівельні роботи за цією адресою відсутні.
Активність «Народного контролю» та працівників ЖКП № 11, змусила порушників виправляти свої помилки.

«Уже громовідвід зробили, і мою стінку вони почали відновлювати до її першочергового вигляду. Зрушення є», – розповідає пані Лілія.

Активістка Марина Плотнікова запевнила, що надалі вирішення справи буде відбуватися у більше судово-юридичному полі. Мешканку підтримуватимуть до остаточного вирішення справи.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром