У Луцьку можуть з'явитися електробуси

26 Листопада 2016, 18:01
фото ілюстративне 2363 Джерело: mobility.lviv.ua
фото ілюстративне

У разі отримання Луцьком кредиту від Європейського інвестиційного банку у міській раді розглядають можливість купівлі двох електробусів.

Про це у коментарі виданню «Конкурент» розповів заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко.

Такі електробуси, зі слів заступника мера, дозволять сполучити Луцьк з сусідніми селами, які вирішили з ним співпрацювати.

«З дружніми, так би мовити, до нас сільськими громадами є проблема, тому що міські маршрутки їх не перекривають. Тому, можливо, ми купимо один або два електробуси. Такий варіант розглядаємо», – зазначив заступник міського голови.

Сергій Григоренко пояснив принцип роботи такого транспорту: «Це тролейбус, який може доїхати до кінця контактної мережі, опустити штанги і ще декілька кілометрів проїхати на акумуляторах».

«Це практика, яка є в Європі. Бачили таке в Польщі. Нещодавно Рівне купило такий електробус», – розповідає заступник мера.

Щоправда, вони є суттєво дорожчими за тролейбуси, адже їхня конструкція складніша.

Загалом же міська рада, якщо отримає кредит, планує закупити декілька десятків тролейбусів. Це мовляв, дозволить покращити екологічну ситуацію в місті.

Коментарі
27 Листопада 2016, 13:35
Відмиють гроші і все.Кому воно тра Та будуть всі безкоштовно їздити.У нас всі пенсіонери у кого 5 тисяч пенсія і в кого 1000.Хто купив групу, а це 90 проц. людей. .Міська рада повидає безкоштовні всім молодим квитки, за які заслуги? Податки, менти і всі челядь безкоштовно їздить,бідні.Дайте всі доплати у кого мала пенсія, а пенсії давно пора перевірити там майже всі липові. Ну який інвалід,коли він працює на роботі.Працює,значить здоровйи,пенсію зняти.
27 Листопада 2016, 16:47
може Порошенко подарує? З нашого заводу який у нас вкрав.<br/>Ахметов, Пінчук і Коломойський ще по одному дадуть
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром