Прямий канал намагаються рейдерський захопити, – Порошенко про розслідування ДБР

12 Серпня 2019, 20:24
Петро Порошенко 1867
Петро Порошенко

Команда «Європейської Солідарності» буде захищати демократію та свободу слова, і не допустить спроб здійснювати тиск на засоби масової інформації Державним бюро розслідувань, – про це під час брифінгу заявив п’ятий президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

Про це повідомляють на сайті «Європейської Солідарності».

«Наша політична сила буде чітко стояти на позиціях захисту свободи слова в Україні. Хочу наголосити, що під час мого президенства абсолютно більший проміжок часу діяла заборона на перевірки ЗМІ. Події, які розгортаються навколо «Прямого» дають мені всі підстави стверджувати, що ми маємо справу  з спробою рейдерського захоплення телеканалу», – сказав Петро Порошенко.

Вплив Портнова на ДБР та його спроби фактично управляти слідством створює небезпечну ситуацію тиску на ЗМІ, – прокоментував ситуацію Петро Порошенко.

«Ініціатор цього пан Портнов заступник голови адміністрації президента Януковича, учасник підготовки законів 16 січня – те проти чого стояла Революція гідності. На сьогоднішній день за його заявою абсолютними припущеннями, які не мають нічого спільного з правдою більше 3 місяців ДБР робить спробу тероризувати журналістів», – зазначив лідер «Європейської Солідарності».

Петро Порошенко не є власником телеканалу «Прямий» та не здійснює управління даним ЗМІ, але захист можливості ЗМІ на незалежне висвітлення подій є важливим пріоритетом, – наголосив політик.

«Ще раз наголошую, що я не маю жодного відношення до власності або до управління Прямим каналом. Але і я, і моя політична команда закликаємо всіх журналістів і політиків стати на захист свободи слова в Україні. Ми не дозволимо, щоб повернення до часів Януковича призвело до того, щоби здійснювався в такий спосіб тиск на журналістів», – сказав Петро Порошенко.

Коментарі
13 Серпня 2019, 01:12
Порох та адепти вже нікому не цікаві -на смітник історії
Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром