Лісівничий молодіжний центр прозвітував про свою роботу

12 Серпня 2019, 13:20
1642

Працівники Лісівничого молодіжного центру, що діє на базі Воротнівського лісництва ДП «Ківерцівське ЛГ», прозвітували про виконану роботу за 1 рік та 10 місяців існування закладу.

Про це пишуть на сайті Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

За цей час тут провели 151 захід, до яких долучили 5 700 учасників, а у 2019 році тут провели 47 заходів за участі 2100 людей. 

На базі центру відбуваються різноманітні заходи для педагогів: семінари, засідання методоб’єднань, презентації, комплексні екскурсії. 

За весь час роботи центру провели 18 заходів такого плану, в яких взяли участь 493 педпрацівники.

У квітні-травні 2019 року працівники молодіжного центру на чолі з керівником Валентиною Юхимчук провели 15 відкритих «лісових» уроків у школах області, охопивши 960 учнів волинських шкіл. 

 Молодіжний лісівничий центр активно співпрацює з громадськими організаціями, які опікуються людьми вразливих категорій. Так, на базі Воротнівського лісництва відбулося 18 заходів, у яких взяли участь 450 осіб, серед яких діти із синдромом Дауна, діти – переселенці, наші герої – воїни АТО. 

При центрі діють навчальні студії Воротнівського лісництва: «Школа лісового лікаря», «Школа лісового дизайнера», «Школа мисливця», «Шкільна майстерня», «Школа юного садівника», «Школа юного бджоляра». Робота Лісівничого молодіжного центру успішно реалізовується у чотирьох напрямках, які напрацьовані науковою радою ВОУЛМГ.

Так, завдяки проведенню комплексних навчань, екскурсій, фестивалів, семінарів, зустрічей з лісівниками, заходів для молодших школярів, вихованців учнівських лісництв, студентів та лісівничої молоді, підвищення кваліфікації молодих спеціалістів державних лісогосподарських підприємств, проводиться профорієнтаційна та навчально-виховна робота. Особливою популярністю серед юного населення Волині користується проект «Резиденція Санти». 

Науковці волинських вишів, педагоги та лісівники співпрацюють з вихованцями центру щодо написання наукових робіт, проектів, практичних занять з дослідження об’єктів флори і фауни Воротнівського заказника. 

Разом з тим, на базі центру систематично відбувається комплексна біологічна практика студентів-біологів, засідання Наукової ради, за сприяння професора СНУ Шевчука Михайла Йосиповича, закладено плантацію лохини. 

Таким чином реалізовується науково-дослідницький напрямок роботи. Просвітницькі заходи з еколого-лісівничої тематики серед дітей, молоді та громадськості дозволяють проводити еколого-лісівничу просвітницьку роботу. У рамках цього напрямку працівники центру проводили ряд природоохоронних акцій та операцій із заготівлі жолудів, виготовлення годівничок, прибирання навколишнього середовища та інше.

Читайте також: Муніципали спіймали лучанку на несанкціонованих земляних роботах.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром