Волинського посадовця судили за «прихованих» 87 тисяч гривень

12 Серпня 2019, 12:11
Луцький міськрайонний суд 2102
Луцький міськрайонний суд

Посадовця Фіскальної служби України Сергія Водька визнали винним в тому, що він порушив вимоги фінансового контролю. Втім покарання йому вдалось уникнути, бо розгляд справи тривав довше трьох місяців (саме стільки відводиться на покарання за адміністративні правопорушення).

Про це йдеться у постанові Луцького міськрайонного суду від 26 липня цього року. Згідно з інформацією офіційного порталу «Судова влада України», у цьому рішенні йдеться саме про Сергія Водька, – пише Перший.

Заступника начальника відділу оперативного забезпечення територіальних органів державної фіскальної служби північних регіонів України Головного управління внутрішньої безпеки Державної фіскальної служби України Сергія Водька визнали винним у тому, що він не повідомив Національне агентство з питань запобігання корупції про суттєві зміни у майновому стані.

Зокрема про те, що у липні 2017 року отримав 87 тисяч гривень грошового забезпечення за час вимушеного прогулу. Тоді він працював у департаменті внутрішньої безпеки Нацполіції.

Суд вирішив, що Водько винний у скоєнні правопорушення, передбаченого ч.2 ст.172-6 КУпАП (неповідомлення про суттєві зміни у майновому стані). Це порушення має ознаки корупційного.

Покарання посадовцю не присудили, бо минули три місяці, протягом яких це дозволяє зробити Кодекс України про адміністративні правопорушення.

Довідково:

У лютому 2016 року Сергій Водько був звільнений з посади начальника управління внутрішньої безпеки у ГУНП Волинській області на підставі висновку атестаційної комісії. У Національній поліції пояснили: Атестаційна комісія вирішила, що він не відповідає займаній посаді і повинен бути звільнений зі служби в поліції. До слова, за результатами тестування на загальні здібності та навички та на знання законодавчої бази Водько набрав 23 бали з 60 та 38 – з 60 відповідно. У листопаді 2017 року Водько поновився через Рівненський окружний адміністративний суд.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром