Центральний парк: замість іподрому хочуть збудувати спорткомплекс

22 Вересня 2015, 13:15
4153

На території також паланують спорудити криті автостоянки, бігові доріжки, футбольні поля, сектор для метання ядра, м’ячів, диска і молота, майданчики для пляжного волейболу, баскетболу, гри в теніс, а також ділянку для екстремальних видів спорту.

За ініціативи відділу фізичної культури і спорту Луцької міської ради, вчора, 21 вересня, на розгляд виконавчого комітету було запропоновано проект детального планування частини Центрального парку ім. Лесі Українки, повідомляє Під прицілом.

Заступник начальника управління містобудування та архітектури Ярослав Матвіїв розповів, що міська влада планує переобладнати територію старого іподрому у спортивний комплекс.

Він показав членам виконавчого комітету функціональне зонування території спорткомплексу. За словами Матвіїва, дві самочинно зведені будівлі, в одній з яких розташовувалась конюшня, планують переобладнати під адміністративні будівлі. На території також  мають намір звести криті автостоянки, 4 бігових доріжки, 2 футбольних поля розмірами 113х72 і 60х40 метрів, сектор для метання ядра, м’ячів, диска і молота, майданчики для пляжного волейболу, баскетболу, гри в теніс, а також ділянку для екстремальних видів спорту. Всі споруди будуть об’єднані пішохідними і транспортними розв’язками.

У присутніх членів виконавчого комітету виникло питання за чиї кошти буде зведено цей спортивний комплекс. Перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев розповів, що спортивні майданчики планують звести за гроші спортивних організацій. З відповідними пропозиціями вже звернулись громадські організації «Федерація атлетики Волинської області» та «Школа вищої спортивної майстерності».

Тарас Яковлев зауважив, що територія спорткомплексу залишиться у власності міської територіальної громади і землю не передаватимуть в оренду.

Член виконавчого комітету Олег Бондарук запитав, чи не виникне конфлікту інтересів між громадськими організаціями, які схочуть використовувати цю територію. Адже реконструкція спортивного комплексу призведе до того, що на території буде знаходитись чиєсь майно.

Натомість Тарас Яковлев відповів, що майно, яке залишать спортивні федерації після реконструкції, передадуть на обслуговування у Департамент ЖКГ. Організації залишать за собою лише право час від часу тренуватись на цих територіях. Проте заступник міського голови додав, що після реалізації проекту проведення концертів, таких як «Бандерштат», найімовірніше, буде технічно неможливо.

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром