Чи смердить на очисних спорудах «Луцькводоканалу»

09 Серпня 2019, 14:52
Макет очисних споруд КП «Луцькводоканал» 3309
Макет очисних споруд КП «Луцькводоканал»

У Луцьку провели екскурсію на об’єкти КП «Луцькводоканал», аби переконати громадськість, що сморід, який поширився Луцьком – не від споруд підприємства.

8 серпня владці, ініціативна група «За чисте повітря» та журналісти навідалися до колектора, що по вулиці Мамсурова, та на територію каналізаційних насосних станцій (КНС) №2 (вулиця Івана Франка) та 19 (Вересневе).

Як зазначив керівник «Луцькводоканалу» Віктор Гуменюк, машини підприємств, з якими співпрацює КП, мають індивідуальний промаркований номери, а бочки «Камазів» – маркування.

«Завдяки заключенню відомо, скільки бочка має кубометрів. «Луцькводоканал» фіксує камерою машину, звіряє з документами», – розповів Гуменюк.

За його словами, якщо зафіксують факт заїзду не пронумерованої машини, то цю інформацію з камер спостереження надають муніципальній варті.

Віктор Гуменюк
Віктор Гуменюк

 

Варто зауважити, що камера спрацьовує на кожен рух біля колектора на Мамсурова та знімкує автомобілі. Проте, що саме зливають у колектор підприємства – невідомо.

«Це ніяк не контролюється. Хто хоче скинути ртуть, той скине в себе вдома в каналізацію», — додав керівник комунального підприємства.

Зауважимо, що на обох КНС не відчувається різкого запаху, як на полях фільтрації Гнідавського цукрового заводу.

Опісля екскурсія продовжилася на головних очисних спорудах. Головний інженер КП «Луцькводоканалу» Сергій Строк зазначив, що на відстійниках планують зробити вхід, реконструкції системи агрегації та повітродувної станції та позбутися мулових майданчиків.

Також зауважив, що із бюджету міста виділили 600 тисяч гривень на зневоднення та унеможливлення бродіння мулових карт, 300 тисяч з них вже освоєні.

Сергій Строк
Сергій Строк

 

Читайте також: Сморід у Луцьку набрав загрозливого характеру, – прокуратура






 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром