У Луцьку може подорожчати вода

09 Серпня 2019, 08:32
Фото ілюстративне 2707
Фото ілюстративне

Через нову модель ринку електроенергії відбувся суттєвий стрибок її вартості. Через це, до прикладу, водоканали, вже невдовзі мають усі шанси збанкрутувати.

Аби цього не відбулось, є три варіанти виходу – рятівні бюджетні дотації, вода погодинно або ж значне підняття тарифу для населення, — йдеться в сюжеті Сфера-ТВ.

В Асоціації водоканалів України заявили, що через підвищені тарифи чимало підприємств вже опинилися на межі банкрутства. Відтак, як вихід, від 20-го серпня українці отримуватимуть воду погодинно. Під загрозу поставили й опалювальний сезон, адже тепловикам потрібна вода, постачання якої теж може опинитися під питанням. Як себе у цій ситуації  вже місяць почуває Луцькводоканал та як діятиме далі, з’ясовуємо у керівника КП «Луцькводоканал» Віктора Гуменюка.

«По багатьох містах є реальна проблема, що потрібно або сідати на дискретний графік, тобто 3 години подавати воду, а потім на 6 годин виключили. ...але по місту Луцьку на сьогоднішній момент я думаю проблем не буде», — каже він.

Тож, сюрпризу погодинного водопостачання  лучанам «Луцькводоканал» принаймні наразі не готує. Другий варіант — просити кошти на покриття різниці в тарифах в органах місцевого самоврядування. А викладати з бюджету кожного місяця доведеться щонайменше 700 тисяч гривень.

Перший заступник мера Луцька Григорій Недопад запевняє: у будь якому разі влада готова підставити плече та при наявності критичного стану речей, вишуковуватиме кошти на покриття збитків Луцькводоканалу. Також перший заступник мера не виключає і третій варіант порятунку – підвищення тарифу на водопостачання для населення.  

Як приклад колосальної різниці у тарифі Григорій Недопад наводить місто Ковель. Там кубометр води 22 гривні, при тому що у Луцьку він всього 15.

Читайте також: У Луцьку подорожчав проїзд в тролейбусах

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром