Скільки в Луцьку коштує зібрати дитину в школу

08 Серпня 2019, 08:38
Канцелярське приладдя 5688
Канцелярське приладдя

Саме зараз найактивніша пора підготовки до школи. Батьки разом із дітьми купують одяг та шкільне приладдя. Чи здорожчало цьогоріч найнеобхідніше та за скільки можна зібрати учня до науки дізнавались наші журналісти.

Батьків з дітьми сьогодні найбільше не на ігрових майданчиках, а в магазинах і на ринках: купують усе необхідне до початку нового навчального року, — йдеться в сюжеті Сфера-ТВ.

Насправді, чи потрібна форма не знають і самі вчителі. Держава її скасувала, але носити її чи ні - таке рішення має прийняти кожна школа.  Отож, батьки, які купували її своїм дітям раніше, і далі придивляються.

Пані Наталія вибирає спортивний костюм. Ціна від 350-ти гривень і до тисячі. Каже, що сьогодні, ще планують купити одяг на кожен день.

Простіше, кажуть батьки, знайти взуття. Ціни стартують від чотирьохста гривень.  Далі рюкзаки. Продавці повідмляють, що ціни в порівнянні з минулим роком не зросли, а на деякі сумки, навпаки, зменшились.

І останнє, але обов'язкове — канцелярія.

Ціна на ручки від 5-ти і до 30-ти за ту, яка пише кілометр. Зошити від двох гривень 50-ти копійок, якщо на обкладинці є фото з героями  популярних серіалів, таких як «Школа», то ціна одразу росте втричі. Аби привабити покупців продають гуртом.

Вони від 30-ти, найдорожчі для учнів перших-четвертих класів. Але продавці канцелярії цьогоріч бідкаються, кажуть, що покупців удвічі менше, ніж було ще минулого року, хоча ціни абсолютно не підскочили, на дещо зменшились і тут  в рази дешевше, ніж в супермаркетах.

Батьки погоджуються, на ринках дешевше. Кажуть,  можна зекономити гривень 500. Загалом треба витратити на те, аби зібрати дитину, яка йде до школи вперше, треба  від двох з половиною тисяч гривень. Учням, в яких дещо залишилось з минулого року — від тисячі і вище. 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром