Луцьких школярів навчали оборонятися за системою крав-мага

26 Листопада 2016, 10:03
4823

Школярі дізналися про основні прийоми самозахисту та навчилися, як максимально швидко знешкодити нападника.

Патрульна поліція продовжує організовувати для лучан навчання з самооборони. У п’ятницю, 25 листопада, заняття провели для учнів шостого класу Луцької ЗОШ №11.

Класний керівник шестикласників Тетяна Мачалаба розповідає, що діти завжди з радістю зустрічають патрульних у стінах школи. Полісмени чи не щодня проводять для школярів виховні години, навчають конституційних прав та свобод, розповідають про роботу патрулів. Цього разу заняття зробили більш практичним, оскільки вміння захистити себе є важливим як для дорослих, так і для дітей.

«Ми вирішили,  що дітям сидіти у кабінеті не завжди цікаво, тому провели виховну годину у спортзалі. Хочемо на практиці показати роботу нашої патрульної поліції та навчити їх захищати себе в небезпечних ситуаціях. Звичайно, наголошуємо дітям, що прийоми можна використовувати тільки при самозахисті», – розповіла вчителька.

Працював з дітьми головний шкільний офіцер патрульної поліції Володимир Галишин. Він показав школярам основні прийоми самооборони за розробленою в Ізраїлі системою крав-мага. Діти дізналися, як захиститися від ударів, удушень, хапання за волосся, больових прийомів, а також,  як знешкодити нападника у лежачому положенні.

«Хочемо навчити школярів елементарних вмінь самозахисту і підвищити таким чином їхню відповідальність за власне життя. Навчаю їх за ізраїльською системою крав-мага, головним завданням якої є нейтралізувати нападника», – зазначив патрульний.

Читайте також: Центральний парк: лучанок навчали захищати себе від насильства.

Довідково:

Крав-мага́ («контактний бій») – розроблена в Ізраїлі військова система рукопашного бою, яка акцентується на швидкій нейтралізації загрози в умовах реального життя. В крав-мага не існує певних правил та немає різниці між тренуванням чоловіків та жінок. Всі прийоми концентруються на максимальній ефективності в реальних умовах. Робиться акцент на ураження больових точок (очі, пах), удари головою та інші прийоми, а також імпровізоване використання будь-яких доступних предметів. Також показується необхідність дотримання норми не перевищення меж самооборони.











1


1



1





Софія СІЧКУН

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром