У Луцьку вакцинують дітей перед школою

06 Серпня 2019, 11:42
скріншот із відео 2507
скріншот із відео

У Луцьку вистачає вакцини, аби провести щеплення дітей перед початком навчального року.

Про це йдеться в сюжеті Суспільного Волині.

Згідно із законом, в Україні дитина повинна отримати обов’язкові профілактичні щеплення проти інфекційних захворювань, розповіла заступниця директора Комунального підприємства «Луцька міська дитяча поліклініка» Наталія Кеда.

«Для відвідування дитячого садочка, зазвичай, дітям потрібно вакцинація від туберкульозу, 3 вакцинації від кашлюку, дифтерії і правцю і ревакцинація в 1,5 року від цих інфекцій. Коли діти оформляються в школу у 6 років проводиться друга ревакцинація від поліомієліту, дифтерії, правцю. І ревакцинацію кору і підпаротиту, багряниці. Ці щеплення проводяться згідно з календарем. Але є діти, яким з тих чи інших причин по медичним показам, або відмови батьків, не проводились по календарю щеплення, тоді існує індивідуальний календар щеплень, за яким треба прийти на консультацію до свого педіатра», – розповідає лікар-педіатр Тетяна Нинюк.

Заступниця директора комунального підприємства «Луцька міська дитяча поліклініка» Наталія Кеда розповідає – вакцини вистачає, уся має відповідну сертифікацію.

«Щодо наявності вакцин: вакцини є в наявності, крім вакцини дифтерія, правець, яку застосовують для ревакцинації діткам шестирічкам. Але ця проблема вирішиться найближчим часом. Це не лише у Луцьку, в України є певний дефіцит цієї вакцини. Решта вакцин є в достатній кількості, усе сертифіковане, знаходиться при правильному збереженні», – каже заступниця директора КП «Луцька міська дитяча поліклініка» Наталія Кеда.

Зробити щеплення, каже Кеда, можна у Центрі профілактичних оглядів та трьох педіатричних відділеннях  по буднях з 8:00 до 20:00.

Коментарі
11 Серпня 2019, 16:21
Шкода цих дітей, яких безвідповідальні і не думаючі батьки травлять вакцинами. А достатньо тільки прочитати інструкцію і побічні дії будь якої вакцини, і стає зрозуміло, чому так багато хворих після цієї добровільно примусової вакцинації.
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром