У Луцьку закликають об'єднуватися мам та дружин атовців

06 Серпня 2019, 08:37
3598

На Волині відкриють філіал ГО «Об'єднання дружин і матерів учасників АТО».

Про це йшлося на зустрічі 5 серпня у департаменті соціальної політики Луцької міської ради, на яку прийшло близько 20 батьків загиблих воїнів.

 За словами голови правління Всеукраїнської громадської організації «Об’єднання дружин і матерів бійців учасників АТО Наталії Московець, це вже 21 філія в Україні.

«Дуже добре, коли батьки між собою об‘єднуються, тоді вони стають сильніші, підтримують один одного. На місцевому рівні зможуть обговорювати свої права, також зможуть організувати відпочинок або дозвілля», – розповіла Московець.

Як зазначила голова правління, батьки працюють за системою «рівний рівному», де мами допомагають мамам.

«Доказано, що це найефективніша система, яка наразі існує. Так, як зрозуміє мама іншу маму, не зрозуміє ніхто», – додала Наталія.

Активістка Катерина Свищ зауважила, що така ідея на Волині втілюється через те, що до неї почали звертатися інші матері атовців, аби вона скерувала, де могли б вирішити їх проблему.

«Ми допомагатимемо психологічно, вирішуватимемо юридичні питання. Колись мені так допомагали. Хто з якими проблемами прийде, те й вирішуватимемо. З власного досвіду можу сказати, що ніхто нічого на тарілочці тобі не принесе, поки не прийдеш і не стукнеш по столі. Власне для цього ми й об’єднуємося – аби спільно вирішити наші проблеми», – сказала Катерина Свищ.

Наразі створення філії знаходиться на початковій стадії, адже поки що в організації немає навіть приміщення.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром