Лучани вшанували пам’ять Михайла Грушевського

25 Листопада 2016, 13:40
1615 Джерело: lutskrada.gov.ua

У п’ятницю, 25 листопада, відбулося покладання квітів до пам’ятника одному із найвизначніших творців української державності – голові Центральної Ради Української Народної Республіки Михайлу Грушевському.

Про це повідомляють у відділі інформаційної роботи Луцької міської ради

У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець, міський голова Микола Романюк, секретар міської ради Юлія Вусенко, представники підприємств, установ, організацій, учнівська молодь та небайдужі лучани.

Згадуючи історичну постать Михайла Грушевського, міський голова Микола Романюк наголосив на його винятковій ролі у становленні сучасної незалежної України. При цьому він наголосив, що історія УНР тісно переплітається із сьогоденням.

«Аби побудувати сильну і успішну країну, нам не вистачає основного - єдності. Єдності народу, влади та усіх без винятку політичних сил. Лише спільними зусиллями ми зможемо навести лад всередині нашої держави», - наголосив міський голова.

Також він акцентував на необхідності патріотичного виховання української молоді, адже саме їй належить відбудувати та примножувати національні багатства України.

Аби виховати у молоді шанобливе ставлення до української історії, протягом тижня у навчальних закладах міста тривають тематичні уроки, присвячені життю та громадсько-політичній діяльності Михайла Грушевського,  а у бібліотечних закладах організовано книжкові виставки.








Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024