У місті хочуть, аби Україна легалізувала зброю

25 Листопада 2016, 13:26
1908 Джерело: goloskarpat.info

Луцька міська рада хоче направити звернення до президента та парламенту, аби в Україні прийняли закон про «Про цивільну зброю і боєприпаси».

Про це йшлося на засіданні постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту у п’ятницю, 25 листопада.

Нагадаємо, що у вересні у Єдиній системі місцевих петицій Роман Будчик зареєстрував петицію про звернення до Президента України, Прем’єр-міністра України та Голови Верховної Ради України підтримати законопроект № 1135-1 «Про цивільну зброю і боєприпаси». Петиція не набрала достатньої кількості голосів, проте була подана на розгляд депутатської комісії. Місяць тому члени комісії вирішили, що пропозиція є актуальною в українських реаліях та напрацювали відповідний проект рішення.

Голова комісії Микола Федік зазначив, що питання зброї є важливим для українців. На його думку, наразі злочинці мають змогу отримати зброю і без дозволів, натомість цивільне населення захистити себе не може.

«В нас є хаотичне ставлення щодо володіння, носіння та користування зброєю. Зараз стало модно нагороджувати зброєю. Саме короткоствольною нарізною зброєю. Є міністерство Авакова, яке самовільно комусь видає зброю і вона перебуває у хаотичному русі. У нас збочене становище – злочинці мають зброю, бо їм дозволу не треба, а для захисту зброя не дозволена», – зауважив Микола Федік.

Ініціатор звернення Роман Будчик також додав, що навіть маючи зброю, українець не може використати її для самозахисту, бо одразу ж із жертви перетворюється на злочинця.

«В наш час людина може використати зброю для захисту. Але тоді я з жертви перетворююся у вбивцю. У будь-якому випадку застосування зброї, навіть погрожування, розцінюється як перевищення меж необхідної самооборони», – розповів Роман Будчик.

Читайте також: «Всі правила поводження зі зброєю написані кров’ю», – лучанин розповів про переваги нового «збройового» законодавства

Крім того, він зазначив, що подібні звернення кілька міських рад уже надіслали, ще ряд звернень готуються і будуть відправленні найближчим часом до парламенту.

Члени комісії підтримали проект рішення та рекомендували його до розгляду на сесії.

 

Софія СІЧКУН

Коментарі
26 Листопада 2016, 18:37
<p>Не треба давати зброю. І так ди**лів щодня показують, а то ще в них буде зброя.<br /> Реально тим, кому цей захист потрібен не будуть її використовувати, а от мажори по пяній будуть шмаляти і говорити що це захист.</p>
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром