Гірна-Рогова: гаражний конфлікт триває

25 Листопада 2016, 10:55
2360

Депутат пропонує скасувати рішення виконавчого комітету про демонтаж металевих конструкцій на вулиці Гірній, 2, 2а та Роговій, 41, 43.

Про це йшлося на засіданні комісії з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту.

Депутат Павло Данильчук розповів, що скасувати хочуть ті рішення виконкому, які стосуються скандальних ситуацій на вул. Гірній та Роговій. Він зауважив, що свого часу на території була військова частина, яка і погодила встановлення гаражів.

Наразі люди готові оформити гаражний кооператив, проте міська рада на зустріч не пішла. Данильчук стверджує, що «Народний контроль» хоче допомогти людям і дати можливість створити кооператив, а не демонтовувати конструкції.

Проте начальник муніципальної поліції Юлія Сиротинська розповідає, що створити кооператив на території не можна. Там проходять теплотраси та високовольтні лінії, тож розміщення гаражів забороняється. Окрім того, вона стверджує, що гаражний кооператив передбачає капітальну забудову і лише невелику частку металевих конструкцій. Натомість на Гірній та Роговій усі гаражі металеві.

Однак активіст Михайло Шелеп зазначає, що мова йде про скасування незаконного рішення виконавчого комітету. На його думку, члени виконкому прийняли рішення про демонтаж не розібравшись у ситуації, адже існує дозвіл військової частини на розміщення гаражів.

У підсумку члени комісії підтримали проект рішення, проте остаточне рішення приймуть депутати на пленарному засіданні сесії.

Нагадаємо, депутати Луцької міської ради організували зустріч із власниками гаражів, під час якої заступник начальника управління містобудування та архітектури Ярослав Матвіїв повідомив, що територія, на якій стоять гаражі, знаходиться у комунальній власності. З 30 металевих конструкцій більше половини встановлені з порушенням норм – на мережах та на червоних лініях.

На початку вересня жителі вулиць Рогової та Гірної пояснили, що хочуть, аби їх гаражі не демонтовували, і готові платити за оренду території. Під час 12-го пленарного засідання сесії міської ради міський голова Микола Романюкпообіцяв мешканцям, що гаражі не знесуть доти, поки не знайдуть спільного рішення.

Втім, через незаконне встановлення гаражів, адміністративна комісія, яка розглядає питання демонтажу гаражів лучан, вирішила накласти на власників споруд штраф у сумі 340 гривень.

У зв’язку з цим мешканці вулиці Гірна, 2, 2а запланували оскаржити рішення адміністративної комісії, яка зобов’язала їх сплатити штраф за нібито самовільне встановлення гаражів. Тож скарги жителів на постанову адмінкомісії розглянули під час засідання виконкому.

До слова, жителі вулиці Гірна не на жарт схвильовані, адже за кілька метрів біля їх домівок утворилося стихійне звалище, куди звозять розбиті кінескопи, монітори та екрани електронної техніки. До того ж, прибудинкову територію та в'їзд на цю вулицю не ремонтували вже 30 років.

Читайте також: Луцький двір: до вулиці Гірна ні проїхати, ні пройти

Коментарі
25 Листопада 2016, 13:39
Та та слобідка вся така є - сміття, багнюка під ногами, самобуди! І нікому діла немає!
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром