«Активним» гостям розповіли про підтримку громадських ініціатив

25 Листопада 2016, 09:36
1769

Делегатам Програми «Активні громадяни» від Британської ради в Україні розповіли про те, як міська влада допомагає реалізовувати лучанам ідеї.

Говорили про Програму підтримки ініціатив жителів міста Луцька на 2017 рік у залі засідань Луцької міської ради у четвер, 24 листопада.

На початку зустрічі перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев привітав гостей.

«Я маю велике сподівання, що всі бачили Замок Любарта на 200-гривневій купюрі і бажаю, щоб у вас таких купюр було якомога більше», – сказав Тарас Яковлев.

Він побажав гостям гарних вражень та висловив сподівання, що у них залишиться бажання відвідувати Луцьк.

Активісти розпитали заступника Луцького міського голови про останню сесію та питання, які на ній розглядали. Говорили і про підтримку міською владою громадських організацій.

Продовжив цю тему заступник директора департаменту економічної політики Сергій Омельчук. Він розповів про Програму підтримки ініціатив жителів міста Луцька на 2017 рік та показав, як уже змінився Луцьк за підтримки міської влади.

«Зараз в інших містах реалізовують схожі програми. Ми є першими, або одними з перших», – зазначив Сергій Омельчук.

Ідея Програми народилася два роки тому. Згідно з документом, ініціативи реалізовуються за умови співфінансування з коштів бюджету. 90% грошей надає міська рада, 10% вартості проекту зобов’язані вкласти ініціатори.

Заступник директора департаменту економічної політики розповів про механізм реалізації ініціатив. З його слів, спочатку міська рада оголошує конкурс та визначає терміни його проведення. Ініціативна група повинна запропонувати власний проект, згодом проводять онлайн голосування серед лучан, а потім ініціативи реалізовують.

Подавати свій проект може повнолітня особа з пропискою в Луцьку, яка має більше 15 однодумців та здатна знайти співфінансування.

Брати участь у голосуванні можуть лише лучани. Вони мають право підтримати не більше трьох ініціатив.

Під час зустрічі гостям продемонстрували підтримані міською владою ініціативи – «Бандера Square», «Озерний вітер», бесідки та дитячі майданчики біля прибудинкових територій.

 

Юлія КАРМАНСЬКА

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром