Волі: квітковий ринок знову хочуть перенести

21 Вересня 2015, 15:39
1918

Квітковий ринок з проспекту Волі, 41 хочуть перенести за недотримання санітарних норм.

Про це стало відомо сьогодні, 21 вересня, на засіданні виконавчого комітету Луцької міської ради.

Квітковий ринок, що колись був перенесений від Центрального універмагу у зв’язку з його реконструкцією, знову хочуть перенести.

«Цей ринок не може там бути, бо він не забезпечений відповідними умовами. Це фактично прибудинкова територія. Його наявність в центрі міста не відповідає сучасним умовам, потрібно цивілізовано дивитися на такі речі. У звязку з особливостями утримання квітів, там розвивається антисанітарія», – розповідає заступник начальника управління містобудування та архітектури Ярослав Матвіїв.

Натомість квітковий ринок хочуть перенести на вулицю Глушець, оскільки саме там є можливість проводити торгівлю з дотриманням усіх норм.

«Там є каналізація та пішохідна доступність, є можливість встановлення тимчасових будівель для торгівлі та туалетів», – каже Ярослав Матвіїв.

Проте продавці не згідні з таким рішенням. Вони впевненні, що перенесення ринку з центрі міста принесе їм фінансові збитки.

«Там працює 18 людей. У кожного є сім’я, ми просимо нас підтримати. Прошу залишити нас на тому ж місці. Бо коли поїдемо на Глушець, то знов рік часу будемо без клієнтів. Україна йде до Європи, то значить, і ринок має бути у центрі», – розповідає представник квітникарів Володимир Савчук.

Крім того, працівників обурює, що місце торгівлі хочуть перенести без їхнього відома.

«Треба зібратися з продавцями і вирішити це питання спільними силами. Щоб не ви одні вирішували, куди нам йти, а врахували і наше рішення», – каже продавчиня  Когут Надія.

Тож на засіданні вирішили не поспішати з вирішенням проблеми, а поспілкуватися з працівниками й спільно вирішити, як не допустити антисанітарії у центі міста.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром