Копи вчили «першачків» уникати небезпек на вулиці

24 Листопада 2016, 18:52
1635

Патрульна поліція продовжує розповідати дітям, як вберегтися від нещасних випадків на дорозі та не стати жертвою зловмисників.

У четвер, 24 листопада, у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва відбулася чергова зустріч дітей та полісменів.

Цього разу ознайомитися з роботою патрульних та дізнатися про те, як поводитися у небезпечних для життя ситуаціях, мали змогу учні першого красу гімназії №21 імені Михайла Кравчука. Навчав дітей головний шкільний офіцер патрульної поліції Володимир Галишин.

Патрульний звернув увагу першокласників на основні правила дорожнього руху та нагадав, як правильно переходити дорогу.  

«У моїй роботі було два випадки, коли люди загинули від того, що їх збивала машина. Пішохідний перехід не завжди позначається зеброю. Може бути таке, що розмітки на дорозі немає, тому для вас найголовніше – це знак. Якщо бачите знак, то це означає, що можна переходити. Взагалі дорога дуже «ревнива», тому при переході їй варто приділяти усю свою увагу», – розповідав поліцейський.

Також діти дізналися, чому варто остерігатися незнайомих людей та як поводитися з ними на вулиці.

Усі першокласники отримали в подарунок світловідбиваючі наліпки і книжки, з яких «першачки» зможуть дізнатися багато корисного про безпеку та поведінку на вулиці.

Окрім того, для дітей провели вікторину та перевірили, що луцькі школярі знають про роботу патрульної поліції.

Нагадаємо, що майже рік тому, 19 грудня, поліцейські склали присягу і розпочали службу з охорони громадського порядку на території міста.

Вихователь початкових класів Луцької гімназії №21 Алла Євтушко зауважила, що співпраця школи з патрульними має позитивний результат – діти з задоволенням спілкуються з полісменами та вивчають необхідні правила.

«Сьогодні дітки першого класу вперше дізналися про нову поліцію. Дітям такі зустрічі дуже подобається. Ми бачимо, що поставлену мету ми досягнули – дітям цікаво, вони дізнаються дуже багато необхідного та пізнавального», – розповіла вихователь. 













Софія СІЧКУН
 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментарі
24 Листопада 2016, 23:56
А цей милий поліцейський з мохом на обличчі неодружений?
25 Листопада 2016, 12:10
Він не одружений 0954127245
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром