«Хай шантажисти самі виконують свої функції», – заступник мера про сільські автобусні маршрути

24 Листопада 2016, 17:32
1890

Луцька міська рада дозволила, аби маршрут № 22 продовжив їздити у село Милуші до 15 січня.

Відповідне рішення прийняли на позачерговому засіданні виконавчого комітету у четвер, 24 листопада.

Нагадаємо, відповідно до рішення виконавчого комітету міської ради від 23 вересня, кілька міських маршруток, які їздили до навколишніх сіл, рухатимуться лише по території міста. Змінити маршрути автобусів мали з 1 грудня поточного року.

Проте на розгляд виконкому винесли проект рішення про продовження дії одного з маршрутів у зв’язку з численними проханнями мешканців. Мова йдеться про маршрут №22, який заїжджав на територію села Милуші.

Депутат міської ради Павло Данильчук звернувся до членів виконкому з проханням внести зміни до проекту рішення та продовжити дію і решти маршрутів, які збиралися «закільцювати» у місті. На його думку, виділяти одне село неправильно. Окрім того, він вважає, що це питання підняли «під вибори» у Княгининівській ОТГ, оскільки в проекті фігурує прізвище кандидата на голову об’єднаної громади.

«Я буквально за хвилин п’ять дізнався про додаткове рішення по маршруту №22 по Милушах. В принципі, заперечень немає, враховуючи, що є така ситуація. Але давайте говорити відверто. Чому це рішення зараз з’явилося і чому тут присутній депутат Княгининівської сільської ради, який балотується на голову об’єднаної територіальної громади, і чому з’являється його прізвище у проекті рішення?», – поцікавився депутат.

Натомість заступник луцького міського голови Сергій Григоренко зауважив, що проблема сільських маршрутів не повинна стосуватися міста, оскільки автобусні маршрути до сіл повинні організовувати сільські, районні, або ж обласні державні адміністрації. На зустріч Луцьк іде тільки там селам, які просять про допомогу, а не намагаються шантажувати міську владу.

«З моєї точки зору, тут недопрацював пан Ярмольський, бо в законі вказано, що організувати перевезення може сільський голова, районна та обласна адміністрація. Ми як місто взагалі відношення до того не маємо. Чого Милуші? Бо тут є конструктивна позиція, там немає. Голови, які розпускають чутки та йдуть шляхом тиску, шантажу і погроз, нічого не доб’ються. Хай шантажисти самі виконують свої функції», – зазначив Сергій Григоренко.

Відтак на виконкомі ухвалили рішення, згідно якого міський автобусний маршрут №22 буде курсувати до села Милуші до 15 січня 2017 року. Натомість питання щодо решти сільських маршрутів обіцяли розглянути на наступному засіданні виконавчого комітету.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром