Луцькі ДЮСШ хочуть «відібрати» в управління освіти

24 Листопада 2016, 13:21
1730

Заступник луцького міського голови стверджує, що дитячо-юнацькі спортивні школи повинні орієнтуватися на спортивні досягнення дітей, тому їх варто передати у підпорядкування управління фізичної культури та спорту.

Про це Юрій Моклиця розповів на комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови у четвер, 24 листопада.

 Він зауважив, що прийшовши на посаду заступника, одразу ж узявся за вивчення галузі фізичної культури і, як виявилося, вона у місті не в найкращому стані.

«Я констатував факт, що фізичної культури немає. У нас був неправильно діючий «Спорт для всіх», оремо у нас діють спортивні школи. Спорт є, а галузі немає. Я поставив завдання збити його до купи. І на 90% робота уже виконана», – розповів заступник мера.

Окрім того зауважив, що рішення віддати ДЮСШ управлінню спорту виникло і на підставі постанови Верховної Ради. Вона рекомендує, щоб спортивні школи були підпорядковані структурам, які реалізовують політику у справах спорту.

Наразі ж ДЮСШ підпорядковуються міському управлінню освіти. Через це, за словами Юрія Моклиці, спортивні школи сприймаються як позашкільні навчальні заклади. Натомість управління спорту вбачає в них повноцінні заклади, які спрямовані на виховання чемпіонів та здобуття медалей.

«Зараз менеджмент побудований таким чином, що вони орієнтуються на процес, на дозвілля дітей, а ми маємо орієнтувати їх на результат. Моя позиція – за ці структури мають відповідати органи, які вмотивовані їх розвивати», – розповів заступник міського голови.

Читайте також: 60% дітей не ходить на фізкультуру: депутати шукали вирішення проблеми

Натомість начальник управління освіти Олег Гребенюк впевнений, що освіта та спортивні школи – неподільна структура. Та зазначає, що в законодавстві йдеться про те, що система позашкільної освіти може включати спортивні заклади.

«Ми не хочемо відокремлення, би це єдиний структурний організм», – зауважив Олег Гребенюк.

Відтак, на пленарному засіданні сесії депутати вирішуватимуть, чи передавати комунальні заклади «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа № 1 Луцької міської ради» та «Дитячо-юнацька спортивна школа № 2 Луцької міської ради» у підпорядкування управлінню з питань фізичної культури та спорту Луцької міської ради.

Софія СІЧКУН

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром