Газорегуляторний пункт у центрі міста не становить небезпеки

24 Листопада 2016, 12:41
1635 Джерело: volynnews.com

Газовики переконують, що газорегуляторний пункт, розташований майже у центрі міста, є необхідністю та не несе небезпеки учасникам дорожнього руху.

Про це повідомляє ІА Волинські Новини.

Нагадаємо, перехрестя проспектів Президента Грушевського та Василя Мойсея, вулиць Стрілецької, Яровиці та Винниченка «прикрасив» шафовий газорегуляторний пункт (ШГРП), який встановили посеред кільця.

Газовики переконують, що все безпечно і законно. Зокрема, з’ясувалося, що до ПАТ «Волиньгаз» звернулось ТзОВ «Єврохолдінг» з заявою про видачу технічних умов на газопостачання житлового кварталу між вулицями Яровиця, Винниченка, Івана Франка.

У «Волиньгазі» переконують, що це питання розглядалось на засіданні Технічної ради підприємства. Точкою приєднання об’єкту забудови до газових мереж визначили газопровід середнього тиску на вулиці Стрілецькій. А для зниження тиску газу від середнього до низького передбачено встановлення ШГРП.

В ПАТ «Волиньгаз» запевняють, що газорегуляторний пункт розміщений на безпечній відстані від дороги, і все відповідає державним будівельним нормам.



«Розміщення даного ШГРП передбачено в зоні обслуговування існуючих газопроводів середнього та низького тиску, які прокладені на території зеленої зони площі кільцевого руху. Відстань до проїжджої частини забезпечена згідно з вимогами ДБН В.2.5- 20-2001. «Газопостачання» (не менше 5 метрів). Вказане ШГРП буде огороджене спеціальною конструкцією, відповідно до архітектурного рішення, до початку експлуатації. Проектне рішення щодо місця встановлення ШГРП було погоджене технічною радою підприємства», – йдеться у листі.

На території житлового комплексу для газорегуляторного пункту, виявляється, місця не знайшлося.

«Згідно з вимогами ДБН В.2.5-20-2001 «Газопостачання» п.5.5. «Окремо розташовані ГРП (включаючи блокові та шафові) в населених пунктах слід розміщувати в зоні зелених насаджень, усередині житлових кварталів на відстані не менше 10 метрів до будинків і споруд». Розміщення ШГРП з дотриманням вимог даного ДБН на території будівництва ЖК «Яровиця» неможливе. На генплані житлового комплексу (розробник архітектор Бідзіля Т.А.) розміщені підземні паркінги, ТГІ, дитячі майданчики, в’їзди, виїзди, що унеможливлює розміщення ШГРП з дотриманням вимог нормативних документів», – пояснюють у «Волиньгазі».

Отож, ПАТ «Волиньгаз» звернулося до Луцького міського голови щодо погодження можливості проведення будівельно-монтажних робіт згідно з розробленим проектом. І Луцька міська рада «дала добро» встановити посеред транспортної розв’язки цей об’єкт.

«Відповідь за № 1 1-13/3852 від 14.06.2016. підписав перший заступник міського голови. Крім того, проект був погоджений усіма організаціями, що мають мережі в зоні будівництва, а також Департаментом ЖКГ Луцької міської ради», – запевняють газівники.

Нагадаємо, у вересні під час робіт на цьому кільцевому перехресті загинув робітник.

Коментарі
24 Листопада 2016, 15:33
И останется кому то уснуть за рулем, желательно за рулем КАМАЗа, и будет место для новых строек. От ЦУМа до Авангарда.
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром