Лучан-добровольців визнають учасниками бойових дій

24 Листопада 2016, 10:41
1524 Джерело: zbroya.info

Учасниками бойових дій визнають лучан, які воювали на сході у складі добровольчих формувань.

Про це йшлося на комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови у четвер, 24 листопада.

Заступник луцького міського голови Сергій Григоренко зауважив, що в Україні досі не вирішене питання добровольців, оскільки на державному рівні вони не визнані учасниками війни на сході. Проте, вже є приклади, коли міські та обласні ради прийняли відповідне рішення та офіційно визнали їх бійцями-добровольцями.

Луцька міська рада спільно з активістами та громадськими організаціями напрацювала Програму, яка «легалізує» воїнів-добровольців. Вона передбачає створення комісії, яка вирішуватиме, чи надавати статус воїна АТО.

Відтак, доброволець, який хоче, щоб його статус був підтверджений, має надати довідку з формування, у складі якого воював. У склад комісії увійдуть учасники громадських організацій, чиновники та депутати, які перевірятимуть достовірність наданої довідки.

«Ми визнаємо бійцями АТО тих хлопців, які в складі добровольчих формувань брали участь у війні. Людина, яка захоче, щоб статус був підтверджений, має надати довідку з формування. Добровольці будуть перевіряти це по своїх базах. Також буду просити, щоб комісію створив виконком, аби там було менше депутатів», – зазначив Сергій Григоренко.

На бійців-добровольців поширюватиметься дія усіх міських програм, спрямованих на підтримку учасників бойових дій. Зокрема, забезпечення житлом у співфінансуванні 50 на 50, соціальні пільги, оздоровлення та реабілітація.

Окрім того, міська рада направить звернення до Волинської обласної ради, парламенту та інших обласних центрів, аби подібні програми приймали по всій Україні.

Софія СІЧКУН

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром