У Луцьку воюють із сучасною работоргівлею

01 Серпня 2019, 00:01
1780

До Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми у Луцьку відбувся безкоштовний показ документального фільму «Жінка в полоні».

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Волинської ОДА.

«Жінка в полоні» – фільм про 52-річну угорку Маріш, яка служить одній родині вже десятиліття, працюючи по 20 годин на день без оплати. Гнобителі відібрали в неї документи і заборонили виходити з дому без дозволу. З Маріш поводяться, як із твариною: вона харчується недоїдками і не має ліжка для сну.

Долучилися до інформаційної кампанії заступниця голови ОДА Світлана Мишковець та директорка департаменту соціального захисту населення ОДА Оксана Гобод.

Мишковець зазначила, що станом на 25 липня в області встановлено 40 статусів особи, яка постраждала від торгівлі людьми. З них – 27 осіб постраждали від трудової експлуатації, 10 – від сексуальної, 1 – військовополонений, 2 – «наркокур’єри».

«Хочу наголосити, що люди, які постраждали та отримали відповідний статус, мають право на одержання одноразової матеріальної допомоги, безоплатне одержання медичної, психологічної, соціальної, правової допомоги, допомоги у працевлаштуванні тощо. Тож не бійтеся та звертайтеся в соціальні  органи області», — відзначила Світлана Мишковець.

Оксана Гобод додала, що варто звертати особливу увагу на дитяче жебрацтво.

«Нас багато, суб’єктів взаємодії, які борються проти торгівлі людьми. Шановні присутні, звертайте особливу увагу на один з видів торгівлі – жебрацтво. Жебрацтво не тільки по відношенню до дорослих, а й до дітей. І якщо ви бачите, що дитина ходить й просить – не пройдіть повз, а повідомляйте  відповідні органи», – наголосила вона.

Прийшов на перегляд фільму й директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк.

«Безробітні особи, які перебувають на обліку в центрах зайнятості і не лише, на мою думку, найчастіше потрапляють у зону ризику. Адже в пошуку роботи дуже часто люди потрапляють у пастки шахраїв. Головне завдання сьогодні – максимально поінформувати суспільство про реальні загрози, про те, як уникнути ризиків, аби не платити високу ціну за легкий шлях до заробітку», – звернувся до присутніх посадовець.

Варто зауважити, що акція відбувається за підтримки Міністерства соціальної політики України, Міжнародної організації з міграції в Україні - Агентства ООН з питань міграції, Координатора проектів ОБСЄ в Україні та представництва організації «Кампанія А21» в Україні.

Щорічно до акції долучається Луцький культурно-розважальний центр «Адреналін Сіті», який безкоштовно транслює фільм. До слова, директорка департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Оксана Гобод вручила подяку закладу за соціальну відповідальність та підтримку інформаційної кампанії.

Читайте також: У вересні на лучан чекає «Лісова пісня»

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39