У місті підвищать плату за зрізання дерев

23 Листопада 2016, 17:02
2272

Луцька міська рада вирішила збільшити ціну за дерева, зрубані власниками земельних ділянок.

Про це говорили під час круглого столу щодо обговорення проекту регулярного акту «Про затвердження показників для визначення відновної вартості зелених насаджень на території міста Луцька» у середу, 23 листопада, – повідомляє Волинське Агентство Розслідувань.

Заступник міського голови Юрій Моклиця розповів, що тема зрубаних дерев набула розголосу після того, як міська рада дала дозвіл на будівництво багатоповерхівки на розі вулиць Гордіюк та Конякіна. Тоді ЛДБК отримали дозвіл на будівництво і сплатили близько 30 000 гривень за 100 зрізаних дерев. Моклиця розповів, що це обурило громадськість, через що і вирішили врегулювати питання вартості зрубаних дерев.

Начальник відділу екології Луцької міської ради Анатолій Гламазда розповів, що в проекті передбачено розділити місто на три зони – центральну, середню та периферійну. Для визначення вартості дерева пропонують використовувати такі коефіцієнти: центральна зона – 2,2; середня – 1,9; периферійна – 1,7. За словами еколога, в документі передбачено, що зрізане дерево в центральній частині буде коштувати найдорожче.

Також начальник відділу екології розповів, що вартість кожного зрубаного дерева повинна складатися із вартості творення дерева та вартості його утримання.

Юрій Моклиця розповів, що нині кожне дерево коштує 396 гривень. З прийняттям проекту така ціна буде регулюватися.

Анатолій Гламазда також додав, що таке рішення дозволить наповнити бюджет, а кошти за зрізані дерева підуть на відновлення зелених насаджень.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром