Луцьк, 8 червня: пікет під ОДА, нардеп у Луцьку та Шевченко, якого ми ще не бачили

08 Червня 2015, 20:09
1659

Перший робочий день тижня виявився насиченим на події та людей.

Коротко розповімо вам про це.

Сьогодні у Луцьку родичі загиблих в АТО військовослужбовців пікетували облдержадміністрацію через скасування пільг. Після нетривалого мітингу під будівлею Волинської ОДА пікетувальників запросили до приміщення, де вони зустрілись з головою облдержадміністрації Володимиром Гунчиком. Учасники акції передали голові ОДА свого листа із вимогами. У відповідь він зазначив, що на рівні області усі пільги, які були обіцяні родинам учасників АТО, будуть збережені, та пообіцяв передати вимоги протестувальників до керівництва держави.

Разом з тим, в обласному центрі покращилась ситуація з призовом, - розповів сьогодні виконувач обов’язків начальника відділу оборонно-мобілізаційної роботи Волинського обласного військового комісаріату підполковник Геннадій Лічман.

У Луцьку продовжили благодійний аукціон-продаж виробів, зроблених волинськими журналістами. В інтернеті продовжують передавати речі, збираючи кошти для допомоги колегам-журналістам, які воюють на Сході.

Оголосили суму, яку зібрали на вчорашньому фестивалі «Волинський благовіст». У скриньки, які стояли в храмах Волині, люди поклали 80 тисяч гривень. А протягом дня, під час фестивалю, волиняни пожертвували 30 тисяч гривень. Ще два благодійних фонди обіцяли надати по 50 тисяч гривень. Офіційна остаточна сума буде оголшена пізніше. 

Також сьогодні у кав’ярні «Druzi forever» відбувся тренінг-лекція «Як стати успішним журналістом».  Лекторами виступили редактор «Волинського інформаційного порталу» Ольга Булковська та ведуча політичного ток-шоу «Протилежний погляд» Галина Падалко, які розповідали юним учасником про особливості роботи в журналістиці.

Сьогодні стартував збір крові для військовослужбовців. Кров можна буде здати протягом тижня  в рамках соціального проекту «Краплина життя» у Волинській обласній станції переливання крові, на проспекті Волі, 47, з 10 до 15 години щоденно.

Під час сьогоднішньої прес-конференції в Луцьку народний депутат Ігор Гузь розповів про створення благодійного фонду «Прибужжя», щоб допомагати людям Західної Волині.

Нардеп вважає, що фонд створюють не перед виборами, тому його завданням, мовляв, не буде самопіар. Очевидно, Ігор Гузь забув, що вибори зовсім скоро – через кілька місяців, але для волинян добре й те, адже тільки перед виборами у наших краях і можна побачити, як обранці дбають про народ.

Сьогодні у сесійному залі обласної ради відбулося відкриття Міжнародної журналістської конференції «Роль ЗМІ в суспільстві», яка триватиме два дні. Відбуватиметься робота у секціях, під час яких виступлять провідні спеціалісти в галузі журналістики і самоврядування Волині, фахівці із Києва, Львова, Республіки Польща. 

Відділ муніципальної дружини відзвітував сьогодні на офіційному сайті міської ради про те, що з 6 квітня по 5 червня 2015 року відділом складено 46 приписів за порушення Правил дотримання благоустрою в м. Луцьку, з яких 40 повністю виконано, 6 перебувають на контролі. Відділом проведено 8 рейдів на території міста стосовно: незаконного продажу алкоголю після 22-00, реалізації сурогату, вигулу собак у не відведених для цього місцях, несанкціонованої торгівлі та дотримання правил благоустрою м. Луцька тощо.

Звіти – справа цікава, але громадськість хотіла б знати детальніше про кожен з таких рейдів і про їх результати.

Із Житомирщини повернувся луцький шевченкознавець Руслан Теліпський, який фотографує пам’ятники Кобзарю по всьому світі.

За три дні йому вдалось сфотографувати 15 нових монументальних творів. Кому цікаво – приєднуйтесь до Шевченкіани Руслана Теліпського у facebook.

Насичений день - це добре для міста, адже воно бурлить життям, його мешканці активні, а ми, журналісти, тримаємо руку на пульсі «гарячих» подій та унікальних новин. Ви теж можете долучитись, повідомивши нам цікаві новини.

 

Картину підготувала Ольга Бузулук

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024