Завод «Мотор» підозрюють у махінаціях під час ремонту літаків

23 Листопада 2016, 15:33
4949

Заступник директора авіаремонтного заводу «Мотор» Володимир Заєць запевнив, що ніяких порушень під час ремонту літаків не було.

Про це він сказав у коментарі  виданню «Конкурент».

Видання «Наші гроші» писало про те, що податківці підозрюють луцький завод у розкраданні державних грошей. Як повідомляється, слідство встановило, що в 2014-2015 роках завод закупив запчастин та комплектуючих у ТОВ «Фенікс-АБ» на суму 95,24 млн грн. Але майже половина з цієї суми – 42,66 млн грн – насправді мала вигляд безтоварних операцій.

Також слідчі встановили, що луцький завод замовляв запчастини для ремонту моторів у ТОВ «Зеніток Україна», ТОВ «Авіа-Комплект», ТОВ «Промелектроніка», ТОВ «Компанія «Промтехмаркет», ТОВ «Технопідшипник». Ці фірми вказали, що купили необхідне обладнання у ТОВ «Фідея груп» та ТОВ «Вальтері». Але документи, які надали фірми, не підтверджують походження продукції, в них відсутній ланцюжок придбання та реалізації товару. Крім того, за місцем реєстрації фірм податківцям їх знайти не вдалося, контрагенти не вели жодних господарських операцій, крім торгівлі з «ЛРЗ «Мотор».

Податківці звернулися до суду з клопотаннями про доступ до документів низки фігурантів справи, і суд прохання задовольнив.

Натомість Володимир Заєць запевняє, що ця інформація неправдива.

«Можемо надати акт державної аудиторської служби, зокрема й у цьому питанні, з господарських відносин з «Феніксом», в якому чітко зазначено, що у всіх питаннях проводилася позапланова виїзна перевірка якраз за дорученням старшого слідчого Головного управління фінансових розслідувань. І чітко вказано, що втрат за результатами проведеної ревізії не встановлено, порушень питань не установлено. Підтверджена законність всіх операцій, що все оприбутковано і використовується у виробничій діяльності. Ніяких порушень немає. Це неправдива інформація, яка буде оскаржена», – зазначив він.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром